שזיפים בברנדי של הקופי בר

בקופי בר מגישים אותו עם 2 כדורי גלידה וניל, שזיפים והרבה רוטב ברנדי. זה קינוח נהדר למי שאינו אוכל גלוטן, ונפלא כקינוח בלתי מכביד בסיום כל ארוחה

מתכון מאת: איתי אלמוג, מערכת וואלה!
שזיפים בברנדי קופי בר

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 ק"ג שזיפים מיובשים
  • 1 מקל קינמון
  • 1 תפוז פרוס
  • 1 לימון פרוס
  • 1 מסמר ציפורן
  • 1 כפית שטוחה של קינמון טחון
  • 5 גרגירים של פלפל אנגלי
  • 600 גרם (3 כוסות) סוכר
  • 150 מ"ל (2/3 כוס) ברנדי משובח

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את השזיפים לסיר, מכסים אותם במים ומוסיפים תבלינים: מקל קינמון, קינמון טחון, פלפל אנגלי וציפורן.
  • 2. פורסים תפוז ולימון ומוסיפים את הפרוסות לסיר. מבשלים עד שהמים רותחים.
  • 3. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים סוכר ומבשלים עד שהשזיפים מתרככים. מכבים את האש ומצננים.
  • 4. מוסיפים את הברנדי רק לאחר שהכל התקרר, אחרת האלכוהול מתנדף.
  • 5. מכניסים לצנצנת מעוקרת ומקושטת ומצרפים בגאווה למשלוח המנות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully