שזיפים בברנדי של הקופי בר
בקופי בר מגישים אותו עם 2 כדורי גלידה וניל, שזיפים והרבה רוטב ברנדי. זה קינוח נהדר למי שאינו אוכל גלוטן, ונפלא כקינוח בלתי מכביד בסיום כל ארוחה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 ק"ג שזיפים מיובשים
- 1 מקל קינמון
- 1 תפוז פרוס
- 1 לימון פרוס
- 1 מסמר ציפורן
- 1 כפית שטוחה של קינמון טחון
- 5 גרגירים של פלפל אנגלי
- 600 גרם (3 כוסות) סוכר
- 150 מ"ל (2/3 כוס) ברנדי משובח
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את השזיפים לסיר, מכסים אותם במים ומוסיפים תבלינים: מקל קינמון, קינמון טחון, פלפל אנגלי וציפורן.
- 2. פורסים תפוז ולימון ומוסיפים את הפרוסות לסיר. מבשלים עד שהמים רותחים.
- 3. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים סוכר ומבשלים עד שהשזיפים מתרככים. מכבים את האש ומצננים.
- 4. מוסיפים את הברנדי רק לאחר שהכל התקרר, אחרת האלכוהול מתנדף.
- 5. מכניסים לצנצנת מעוקרת ומקושטת ומצרפים בגאווה למשלוח המנות.