וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק קרם אספרגוס

מתכון מאת: עפר אבגיל, מערכת וואלה!

מתכוני אספרגוס בבויה. אפיק גבאי
מתכוני אספרגוס בבויה

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 10 אספרגוסים עבים וקלופים
  • 2 כרישות קצוצות
  • כוס אפונה ירוקה
  • ראש סלרי מקולף וקצוץ
  • שורש פטרוזיליה מקולף וקצוץ
  • בצל לבן גדול מקולף וקצוץ
  • 50 גרם חמאה
  • מיכל שמנת מתוקה 38% (אפשר גם שמנת צמחית)
  • 1 ליטר מים
  • מלח, פלפל לבן

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב עם תחתית עבה מאדים בחמאה את הבצל, הכרישה, שורש הפטרוזיליה והסלרי, במשך כ-5 דקות.
  • 2. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות נוספות.
  • 3. קוצצים 6 מראשי האספרגוס לקישוט, ואת שאר הגבעולים מוסיפים יחד עם האפונה. מבשלים כ-3 דקות נוספות, וטוחנים במעבד מזון ידני, לקבלת מרקם חלק.
  • 4. מוסיפים את השמנת, מרתיחים ומתבלים. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד כוס מים.
  • 5. מעבירים לקערות הגשה, ומקשטים בראשי אספרגוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully