מרק קרם אספרגוס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 10 אספרגוסים עבים וקלופים
- 2 כרישות קצוצות
- כוס אפונה ירוקה
- ראש סלרי מקולף וקצוץ
- שורש פטרוזיליה מקולף וקצוץ
- בצל לבן גדול מקולף וקצוץ
- 50 גרם חמאה
- מיכל שמנת מתוקה 38% (אפשר גם שמנת צמחית)
- 1 ליטר מים
- מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב עם תחתית עבה מאדים בחמאה את הבצל, הכרישה, שורש הפטרוזיליה והסלרי, במשך כ-5 דקות.
- 2. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות נוספות.
- 3. קוצצים 6 מראשי האספרגוס לקישוט, ואת שאר הגבעולים מוסיפים יחד עם האפונה. מבשלים כ-3 דקות נוספות, וטוחנים במעבד מזון ידני, לקבלת מרקם חלק.
- 4. מוסיפים את השמנת, מרתיחים ומתבלים. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד כוס מים.
- 5. מעבירים לקערות הגשה, ומקשטים בראשי אספרגוס.