פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק שעועית ירקרק עם רוזמרין

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק שעועית ירקרק עם רוזמרין (הילה קריב)
      מרק שעועית ירקרק עם רוזמרין (הילה קריב)

      מצרכים

      • ל-4 צלחות מרק גדולות:
      • 2 כוסות שעועית יבשה שהושרתה לילה בקערה גדולה עם מים, ומסוננת מנוזלים
      • 8 שיני שום גדולות קצוצות
      • שמן זית
      • מלח ופלפל טרי
      • 2 עגבניות
      • 1 כפית פילפלצ'ומה
      • 200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
      • 4 ענפי רוזמרין קטנים - עלעלים בלבד
      • 6 עלי בזיליקום גדולים
      • 1 שן שום חתוכה
      • 4 כפות שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר מכוסה עם מעט שמן זית, מאדים את השום על אש נמוכה, ונזהרים שלא ישחים. חותכים את העגבניות לחצי וסוחטים מגרעינים. מגרדים על פומפיה רק את תוך העגבניה. משליכים את הקליפות.
      • 2. כשהשום רך מוסיפים שעועית, דלעת, עגבניות מרוסקות ותבלינים. מוסיפים 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, מכוסה למחצה, עד אשר השעועית רכה לגמרי.
      • 3. מכניסים לבלנדר את עלי הרוזמרין והבזיליקום, שמן הזית ואת שן השום. יוצקים מעל בזהירות כשתי מצקות של מרק ושעועית. זהירות!! תכולת הבלנדר לא יכולה לעבור את מחצית גובהו, אחרת הכל ישפריץ ויגלוש החוצה וזה חם! לפני הערבול, יש להדק את מכסה הבלנדר היטב ולהחזיקו עם מגבת.
      • 4. משך הערבול צריך להיות מספיק על מנת שהתערובת תהפך חלקה וירוקה, בלי חתיכות רוזמרין נראות לעין.
      • 5. מעבירים את תכולת הבלנדר חזרה לסיר. אם רוצים מרק מחיתי יותר חוזרים על פעולת הריסוק עם עוד כמות של מרק. מתקנים תיבול.
      • *המרק צריך להיות קטיפתי, אך להכיל גם שעועית ודלעת שאינם מרוסקים.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -