- 1. בסיר מכוסה עם מעט שמן זית, מאדים את השום על אש נמוכה, ונזהרים שלא ישחים. חותכים את העגבניות לחצי וסוחטים מגרעינים. מגרדים על פומפיה רק את תוך העגבניה. משליכים את הקליפות.
-
- 2. כשהשום רך מוסיפים שעועית, דלעת, עגבניות מרוסקות ותבלינים. מוסיפים 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, מכוסה למחצה, עד אשר השעועית רכה לגמרי.
-
- 3. מכניסים לבלנדר את עלי הרוזמרין והבזיליקום, שמן הזית ואת שן השום. יוצקים מעל בזהירות כשתי מצקות של מרק ושעועית. זהירות!! תכולת הבלנדר לא יכולה לעבור את מחצית גובהו, אחרת הכל ישפריץ ויגלוש החוצה וזה חם! לפני הערבול, יש להדק את מכסה הבלנדר היטב ולהחזיקו עם מגבת.
-
- 4. משך הערבול צריך להיות מספיק על מנת שהתערובת תהפך חלקה וירוקה, בלי חתיכות רוזמרין נראות לעין.
-
- 5. מעבירים את תכולת הבלנדר חזרה לסיר. אם רוצים מרק מחיתי יותר חוזרים על פעולת הריסוק עם עוד כמות של מרק. מתקנים תיבול.
-
- *המרק צריך להיות קטיפתי, אך להכיל גם שעועית ודלעת שאינם מרוסקים.