- 1. מכניסים את נתחי השפונדרה לסיר גדול. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים חמש דקות. מסננים את נתחי השפונדרה ושוטפים אותם היטב תחת מים זורמים. שוטפים גם את הסיר.
-
- 2. מחזירים את השפונדרה לסיר. מוסיפים את השעועית ומים עד לכיסוי נדיב. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים בבישול כשעתיים.
-
- 3. מדי פעם מקפים את הקצף שצף על פני המים. מוסיפים כף מלח גס ושפע פלפל שחור ומבשלים חצי שעה נוספת. מוסיפים את שאר המרכיבים. מביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים שעה בסיר מכוסה.
-
- 4.את המרק הזה אפשר להכין יום לפני הארוחה ולחמם לקראתה. הוא יהיה טעים להפליא. כדאי לקשט את המרק בעלי סלרי קצוצים יחד עם עלי טימין טריים.