- 1. חותכים את הבטטה לקוביות של 2X2 ס"מ. מתבלים במלח וטימין טרי, עוטפים בשמן זית וצולים 14 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
-
- 2. מוציאים את הבטטה מהתנור ומצננים מעט. חותכים את עלי החסה הערבית לחתיכות גסות, ושמים בקערה.
-
- 3. מערבבים את הבטטות עם עלי הבייבי, עגבניות השרי החצויות, מקלוני הבצל הסגול, תותים, הקשיו המסוכר ואגוזי המלך.
-
- 4. מכינים את הוויניגרט: מכניסים למיקסר את כל המרכיבים, חוץ מהשמן. מפעילים את המכשיר, ומוסיפים את השמן בזרימה איטית, עד שמתקבל רוטב במרקם אחיד.
-
- 5. יוצקים כמה כפות מהרוטב על הסלט, מערבבים קלות בלבד ומגישים.
-
- הערה: הרוטב יכול להישמר במקרר עד שבוע, וישדרג כל סלט.