וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט קפה קפה

הסלט המושלם לאוהבי השילוב של מתוק-מלוח. הרכיב הסודי שעושה פה את רוב העבודה הוא הוויניגרט חרדל-סילאן

מתכון מאת: באדיבות קפה קפה, מערכת וואלה

הכנת סלט "קפה קפה". אפיק גבאי
הכנת סלט "קפה קפה"

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 1 בטטה בינונית
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות טימין טרי
  • 3 עלי חסה ערבית
  • 1/2 שקית עלי בייבי
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • 1 בצל סגול חתוך למקלות דקים
  • חופן קשיו מסוכר (להשיג בכל פיצוחייה)
  • חופן אגוזי מלך קלויים
  • 3 תותים טריים חתוכים לחתיכות קטנות (או פרי עונתי אחר)
  • לוויניגרט חרדל-סילאן:
  • 320 מ"ל שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 50 מ"ל חומץ תפוחים
  • 30 מ"ל חומץ בלסמי
  • 1/2 1 כף חרדל חלק
  • 1/2 כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • 2 כפות סילאן
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הבטטה לקוביות של 2X2 ס"מ. מתבלים במלח וטימין טרי, עוטפים בשמן זית וצולים 14 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
  • 2. מוציאים את הבטטה מהתנור ומצננים מעט. חותכים את עלי החסה הערבית לחתיכות גסות, ושמים בקערה.
  • 3. מערבבים את הבטטות עם עלי הבייבי, עגבניות השרי החצויות, מקלוני הבצל הסגול, תותים, הקשיו המסוכר ואגוזי המלך.
  • 4. מכינים את הוויניגרט: מכניסים למיקסר את כל המרכיבים, חוץ מהשמן. מפעילים את המכשיר, ומוסיפים את השמן בזרימה איטית, עד שמתקבל רוטב במרקם אחיד.
  • 5. יוצקים כמה כפות מהרוטב על הסלט, מערבבים קלות בלבד ומגישים.
  • הערה: הרוטב יכול להישמר במקרר עד שבוע, וישדרג כל סלט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully