עוגת תמרים של "לחם-יין"
כמעט כל המתיקות של העוגה הזו מגיעה מהתמרים. אם משתמשים בזן מג'הול - האיכותי והמתוק ביותר מבין כל התמרים - אפשר אפילו לוותר על הסוכר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 תבניות אינגליש קייק:
- 170 גרם סוכר
- 170 גרם סילאן
- 200 מ?ל (3/4 כוסות) שמן קנולה
- 300 גרם (2 כוסות) קמח
- 4 גרם (כפית) סודה לשתייה
- 4 גרם קינמון
- 3 ביצים גדולות (200 גרם)
- 250 גרם תמרים יבשים חתוכים (אם התמרים יבשים מדי, משרים אותם במים, עד שיתרככו)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים יחד, מלבד הביצים והתמרים.
- 2. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ורק בסוף את התמרים.
- 3. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ואופים למשך 40 דקות.