מרק לקט איטלקי וירקות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כוס שעועית לבנה עדינה מושרית למשך לילה ומבושלת עד לריכוך
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 שקית לקט איטלקי
- 1 תפו"א
- 2 קישואים
- 1/2 כוס פרחי ברוקולי
- 1/2 כוס פרחי כרובית
- 1/2 כוס פול ירוק קלוף
- 12 כוס אפונה עדינה
- 1/2 כוס קוביות דלעת
- 1/4 כוס בזיליקום קצוץ
- 1/4 כוס אורגנו קצוץ
- כף טימין קצוץ
- לסופריטו:
- 2 בצלים
- 2 גזרים
- שורש סלרי קטן
- שורש פטרוזיליה
- כרישה קטנה
- 1 שן שום
אופן ההכנה
- 1.חותכים את הירקות לקוביות.
- 2. מאדים את מרכיבי הסופריטו בשמן זית, מוסיפים מים, מלח ומרתיחים
- 3.מוסיפים תפוחי האדמה ואת השעועית המבושלת וממשיכים לבשל למשך 1/4 שעה, מסירים את הקצף שנוצר ומוסיפים את שאר הירקות ואת הלקט האיטלקי ומבשלים 10 דק' נוספות.
- 4. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומסירים מהאש.
- 5. מגישים עם כפית פסטו.