מרק תרד ורוזמרין
הסוד של המרק הפנטסטי הזה טמון בהוספת עלי התרד ברגע האחרון ממש, אחרת הם יסבלו מבישול יתר והמרק יאבד את טעמו הרענן ואת צבעו הירוק העז
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 50 גרם חמאה
- 1 בצל קצוץ
- 1 תפוח אדמה בינוני (150 גרם) קלוף וחתוך לקוביות
- מלח ופלפל טחון טרי
- 1/2 2 כוסות ציר ירקות חם (או מים)
- 2 כוסות חלב
- 1/4 כוס שמנת
- מעט אגוז מוסקט
- 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
- 300 גרם עלי תרד ללא הגבעולים, קצוצים
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הבצל ותפוח האדמה ומערבבים באמצעות כף עץ עד שהם עטופים לחלוטין בחמאה. בוזקים מלח ופלפל שחור טרי. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.
- 2. מוסיפים את הציר החם והחלב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין. מוסיפים את השמנת, מגררים מעט אגוז מוסקט ומחזירים שוב לנקודת הרתיחה.
- 3. ממש לפני ההגשה מוסיפים את עלי התרד ומבשלים ללא כיסוי 3-5 דקות. מוסיפים את הרוזמרין, מכבים את האש ומגישים מיד.