וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק תרד עם חומוס ואורז

פסח מביא עמו הזדמנויות נפלאות למתכונים שפחות מתנסים בהם ביום יום. מיקי קפלן מביא מתכון למרק תרד עם חומוס ואורז שמתאים גם לאוכלי הקטניות.

מתכון מאת: מיקי קפלן, מערכת וואלה

מרקים לפסח במטבחון. אילן עמיחי,
מרקים לפסח במטבחון/אילן עמיחי

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה
  • 1 ק"ג עלי תרד שטופים, חתוכים לרצועות
  • 1/2 כוס אורז שטוף במים קרים (לא חובה)
  • 1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 5-6 עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר גם משומרות)
  • 3 עלי דפנה
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 ליטר ציר עוף
  • 1/4 כף פלפל אנגלי
  • מלח, פלפל שחור
  • 2-3 כפות שמן

אופן ההכנה

  • 1. מאדים בסיר רחב את הבצל ב-2-3 כפות שמן, עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את התרד והסלרי, וממשיכים לאדות עד שהתרד מאבד מנפחו ומפריש נוזלים.
  • 2. מוסיפים את גרגירי החומוס, העגבניות, מיץ הלימון וציר העוף, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומסירים את הקצף.
  • 3. מוסיפים עלי דפנה וגרגירי פלפל אנגלי. מכסים חלקית את הסיר, כך שנותר פתח לאידוי.
  • 4. מבשלים על אש נמוכה למשך כשעתיים, עד שגרגירי החומוס מתרככים. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ופלפל, וממשיכים לבשל למשך כ-20 דקות, עד שהאורז מתרכך.
  • 5. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully