רוטב פטריות-צלי קלאסי
אפשר להכין את הרוטב מראש, ולשדך אותו לכל צלי בשרי שתרצו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 כפות שמן תירס
- 2 בצלים אדומים קצוצים דק
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות
- 6 שיני שום כתושות
- כף קמח מצה
- חצי כוס ציר בקר
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת ברזל כבדה, מוסיפים את השמן ואת הבצל, ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום והפטריות, ומטגנים 2 דקות נוספות.
- 2. מוסיפים את קמח המצה, ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.
- 3. מוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.