וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מופלטה מרוקאית

תרבחו ותסעדו: אוסי לנקרי מלמדת להכין את הכוכבת של המימונה

מתכון מאת: אוסי לנקרי, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם; עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1-1.5 כוס מים
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים במיקסר את הקמח, השמרים, המלח והסוכר.
  • 2. ממשיכים לערבב ומוסיפים בהדרגה את המים.
  • 3. נותנים לבצק לנוח בקערה 20 דק'.
  • 4. משמנים בנדיבות את השיש. מעבירים את הבצק לשיש ויוצרים צורות עיגול בגודל כדור פינג פונג.
  • 5. לוקחים כדור ופותחים אותו על המשטח המשומן. משטחים אותו עד שהוא הופך לשכבת בצק דקה.
  • 6. מחממים מחבת על אש בינונית. מניחים את הבצק השטוח על המחבת ובינתיים משטחים כדור בצק נוסף. הופכים את הבצק שעל המחבת ומוסיפים לו שכבת בצק נוספת. בכל פעם שהופכים צד בערימה שמצטברת על המחבת, מוסיפים מופלטה חדשה, עד שמתקבלת שכבת מופלטות על המחבת.
  • 7. מורידים מהאש, מגלגלים את המופלטות בדבש ומגישים.
  • *עוד מתכונים לפסח
  • מתכון למופלטה מרוקאית מצויינת שתביא איתה שפע, ברכה ושגשוג

  • תמרים ממולאים במרציפן ואגוזים

  • ספינג' מרוקאי מסורתי עם אבקת סוכר

  • מאפינס אגסים ואגוזים

  • עוגת קוקוס ואננס קפואה

  • לחמניות סוכר וקינמון

  • עוגת אוכמניות

  • עוגת קרפים במילוי שוקולד

  • עוגת שוקולד ושמן זית

  • עוגת גבינה שושנים

  • טורט פלודני פורימי

  • בצק עוגית של בן אנד ג'ריס

  • מופלטה מרוקאית

  • קוקילידה ביתית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully