כדורי קוקוס מצופים שוקולד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-30 כדורים:
- 2 חלבוני ביצה
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 100 גרם קוקוס
- כמה טיפות צבע מאכל או אבקת צבע מאכל
- לציפוי:
- 20 גרם מטבעות / קוביות שוקולד לבן
אופן ההכנה
- 1. מעבירים לקערה את החלבונים והסוכר. טורפים קלות באמצעות מטרפה וממיסים את הסוכר מעל סיר עם מים חמים (בן מארי).
- 2. מוסיפים לתערובת את הקוקוס. הקוקוס נספג בחלבונים ויוצר בצק. לשים היטב את הבצק שנוצר.
- 4. נותנים לבצק לנוח 2-3 דקות, ומערבבים בו את צבע המאכל.
- 5. יוצרים כדורים, ומעצבים אותם למגוון צורות, כמו למשל צורות של פירות: תותים, דובדבנים וכו'.
- 6. ממיסים שוקולד לבן במיקרו כ-20 שניות, ומזלפים אותו מעל הכדורים.
- 7. נותנים לעוגיות לנוח בטמפרטורת החדר, ומסדרים במנג'טים על צלחת הגשה.