וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ממתק שוקולד קוקוס

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

ממתק שוקולד וקוקוס. נמרוד סונדרס
ממתק שוקולד וקוקוס

מצרכים למתכון

  • לשכבת הקוקוס:
  • כוס קוקוס טחון
  • חצי כוס חלב קוקוס
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • 4 כפות חלב מרוכז
  • 2 כפות סוכר
  • תכולה של חצי מקל וניל (לא חובה)
  • לשכבת השוקולד:
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • כף נוטלה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את שכבת הקוקוס: מרתיחים בסיר קטן שמנת מתוקה וחלב קוקוס. מוסיפים את הקוקוס, הסוכר והחלב המרוכז, מערבבים היטב ומבשלים על להבה נמוכה עד שהנוזלים נספגים בקוקוס ומתקבלת עיסה סמיכה. משהים לעשר דקות.
  • 2. יוצקים את עיסת הקוקוס לתבנית שקעים מסיליקון, או תבנית סיליקון שמיועדת לקרח, או למנג'טים קטנים. מעבירים להקפאה.
  • 3. בינתיים מכינים את שכבת השוקולד: ממיסים על בן-מרי (קערה המונחת על סיר מים רותחים), או במיקרו, שוקולד מריר ושמנת. מצננים לטמפ' החדר.
  • 4. מוציאים מהמקפיא את תחתיות הקוקוס, יוצקים עליהן את תערובת השוקולד ומחזירים למקפיא.
  • 5. מוציאים מהמקפיא כחמש דקות לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully