מעדן שוקולד בשלוש שכבות

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
מעדן שוקולד בשלוש שכבות. ברני ארדוב
מעדן שוקולד בשלוש שכבות

מצרכים

  • לטראפלס:
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • חצי כוס אבקת קקאו
  • למוס שוקולד:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (38%)
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • לגנאש שוקולד:
  • 50 גר' שוקולד
  • 50 גר' שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה על אדים או במיקרו על עוצמה נמוכה. מערבבים לקבלת קרם חלק.
  • 2. מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות. (הממהרים יכולים לזרז את התהליך ולהעביר למקפיא לשעה).
  • מקציפים את התערובת כשהיא קרה מאד עד שמתקבל מוס יציב.
  • 3. מכינים גנאש: ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה על אדים או במיקרו על עוצמה נמוכה. מערבבים לקבלת קרם חלק.
  • 4. מכינים טראפלס: שוברים את השוקולד לקוביות קטנות ומניחים בקערה.
  • 5. מביאים שמנת לסף רתיחה. שופכים את השמנת הרותחת על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים במקרר ל-3 שעות.
  • 6. מהתערובת הקרה יוצרים כדורים וטובלים באבקת קקאו. מחזירים למקרר למשך שעה.
  • 7. מרכיבים את המנה: מניחים בתחתית גביע או כוס 4-5 טראפלס, מעל יוצקים מוס שוקולד ולבסוף, גנאש שוקולד.
  • מעבירים למקרר לשעה או למקפיא לרבע שעה.
  • גיוונים:
  • • אפשר להוסיף לטראפלס אלכוהול.
  • • אפשר להוסיף למוס כף נוטלה.
  • • אפשר להוסיף שכבות של פירות יער, אגוזים, או שוקולד לבן מגורר.
  • • אפשר להוסיף למעלה שוקולד איכותי מגורר, מכל סוג שאוהבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully