מעדן שוקולד בשלוש שכבות
מעדן שוקולד בשלוש שכבות (צילום: ברני ארדוב)
מחשבון המרות
- לטראפלס:
- 100 גר' שוקולד מריר
- 50 מ"ל שמנת מתוקה
- חצי כוס אבקת קקאו
- למוס שוקולד:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (38%)
- 100 גר' שוקולד מריר
- לגנאש שוקולד:
- 50 גר' שוקולד
- 50 גר' שמנת מתוקה
- 1. ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה על אדים או במיקרו על עוצמה נמוכה. מערבבים לקבלת קרם חלק.
- 2. מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות. (הממהרים יכולים לזרז את התהליך ולהעביר למקפיא לשעה).
- מקציפים את התערובת כשהיא קרה מאד עד שמתקבל מוס יציב.
- 3. מכינים גנאש: ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה על אדים או במיקרו על עוצמה נמוכה. מערבבים לקבלת קרם חלק.
- 4. מכינים טראפלס: שוברים את השוקולד לקוביות קטנות ומניחים בקערה.
- 5. מביאים שמנת לסף רתיחה. שופכים את השמנת הרותחת על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים במקרר ל-3 שעות.
- 6. מהתערובת הקרה יוצרים כדורים וטובלים באבקת קקאו. מחזירים למקרר למשך שעה.
- 7. מרכיבים את המנה: מניחים בתחתית גביע או כוס 4-5 טראפלס, מעל יוצקים מוס שוקולד ולבסוף, גנאש שוקולד.
- מעבירים למקרר לשעה או למקפיא לרבע שעה.
- גיוונים:
- אפשר להוסיף לטראפלס אלכוהול.
- אפשר להוסיף למוס כף נוטלה.
- אפשר להוסיף שכבות של פירות יער, אגוזים, או שוקולד לבן מגורר.
- אפשר להוסיף למעלה שוקולד איכותי מגורר, מכל סוג שאוהבים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה