לחם סיציליאני עם עשבים
הוספתי למתכון המקורי קצת עשבים, שמעניקים לבצק ארומה מרעננת וטעמים עמוקים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-5 ככרות:
- 900 גרם מחמצת (למי שאין מחמצת: 450 מ"ל מים, 450 גרם קמח, 1 גרם שמרים מערבבים יחד שלא יהיו גושים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים ללילה במקרר)
- 450 גרם (3/4 1 כוס) קמח איטלקי (קמח פיצה - ניתן להשיג בחנויות המתמחות בבישול ואפייה)
- 450 גרם (3/4 1 כוסות) קמח דורום שטיבל 9
- 30 גרם (1/2 1 כפות) מלח
- 60 מ"ל (4 כפות) שמן זית
- 15 גרם (1/2 1 כפות) שמרים יבשים
- 45 מ"ל (1/2 2 כפות) דבש
- 450 מ"ל (3/4 1 כוסות) מים
- 20 עלי מרווה
- 20 עלי טימין
- 20 עלי מיורן
- 5 כפות שומשום
אופן ההכנה
- 1. מכניסים לקערת מיקסר את כל החומרים, מלבד השמן ועשבי התיבול. לשים 3 דקות במהירות נמוכה, ו-12 דקות במהירות גבוהה.
- 2. כ-2 דקות לפני סוף הלישה מוסיפים את השמן ועשבי התיבול.
- 3. מניחים להתפחה בקערה משומנת, עד להכפלת הנפח (לטעם מושלם: העבירו ללילה במקרר).
- 4. מחלקים את הבצק לכדורים של 500 גרם, ויוצרים נחש ארוך. מגלגלים כל צד עד האמצע, ומפזרים על כל הלחם שומשום.
- 5. מתפיחים על מגש מקומח או בתבנית מכוסה, עד להכפלת הנפח.
- 6. מחממים תנור ל-250 מעלות. אם יש אבן, מניחים אותה בשליש התחתון של התנור. מכניסים את הלחם לתנור, או ישירות על האבן. מורידים את החום ל-200 מעלות ואופים כ-40 דקות.