וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם סיציליאני עם עשבים

הוספתי למתכון המקורי קצת עשבים, שמעניקים לבצק ארומה מרעננת וטעמים עמוקים

מתכון מאת: יוגב גרוס, מערכת וואלה!

ברדסטורי. נמרוד סונדרס
ברדסטורי

מצרכים למתכון

  • ל-4-5 ככרות:
  • 900 גרם מחמצת (למי שאין מחמצת: 450 מ"ל מים, 450 גרם קמח, 1 גרם שמרים – מערבבים יחד שלא יהיו גושים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים ללילה במקרר)
  • 450 גרם (3/4 1 כוס) קמח איטלקי (קמח פיצה - ניתן להשיג בחנויות המתמחות בבישול ואפייה)
  • 450 גרם (3/4 1 כוסות) קמח דורום שטיבל 9
  • 30 גרם (1/2 1 כפות) מלח
  • 60 מ"ל (4 כפות) שמן זית
  • 15 גרם (1/2 1 כפות) שמרים יבשים
  • 45 מ"ל (1/2 2 כפות) דבש
  • 450 מ"ל (3/4 1 כוסות) מים
  • 20 עלי מרווה
  • 20 עלי טימין
  • 20 עלי מיורן
  • 5 כפות שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לקערת מיקסר את כל החומרים, מלבד השמן ועשבי התיבול. לשים 3 דקות במהירות נמוכה, ו-12 דקות במהירות גבוהה.
  • 2. כ-2 דקות לפני סוף הלישה מוסיפים את השמן ועשבי התיבול.
  • 3. מניחים להתפחה בקערה משומנת, עד להכפלת הנפח (לטעם מושלם: העבירו ללילה במקרר).
  • 4. מחלקים את הבצק לכדורים של 500 גרם, ויוצרים נחש ארוך. מגלגלים כל צד עד האמצע, ומפזרים על כל הלחם שומשום.
  • 5. מתפיחים על מגש מקומח או בתבנית מכוסה, עד להכפלת הנפח.
  • 6. מחממים תנור ל-250 מעלות. אם יש אבן, מניחים אותה בשליש התחתון של התנור. מכניסים את הלחם לתנור, או ישירות על האבן. מורידים את החום ל-200 מעלות ואופים כ-40 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully