- 1. מכניסים חמאה לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל. מוסיפים שוקולד ואספרסו חם, ומערבבים לגנאש חלק.
-
- 2. מקציפים חלמונים עם סוכר, עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח, ומקפלים לתוכו את הגנאש.
-
- 3. מנפים קקאו ומערבבים לתוך הגנאש. מוסיפים בהדרגה שמנת (לא מוקצפת), ומערבבים בעדינות.
-
- 4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה את הרינגים, ויוצקים לתוכם את התערובת.
-
- 5. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
-
- 6. מכינים את רוטב הווניל: טורפים חלמונים עם סוכר בקערה לקרם בהיר ותפוח.
-
- 7. מביאים לרתיחה בסיר את החלב עם תרמילי הווניל. יוצקים בהדרגה כרבע מהחלב הרותח לתערובת החלמונים, וטורפים להשוואת טמפרטורות. יוצקים את תערובת החלמונים חזרה לסיר החלב.
-
- 8. מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי בחישה בכף עץ, עד שהקרם מסמיך. למצוידים במדחום אפייה: הקרם צריך להגיע ל-84 מעלות.
-
- 9. מסננים את הקרם לקערה, ומניחים אותה באמבט מי קרח לצינון.
-
- 10. מחלצים את הקינוח הקפוא מהרינגים סמוך להגשה. על צלחת ההגשה יוצקים קרם וניל, עליו מניחים את הקינוח, ואפשר גם לפזר על הכל שברי אגוזים מסוכרים.