וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוקולד פולק

קינוח שהמציא גיא פולק, השף הראשי של קבוצת R2M. לשם הכנתו תזדקקו ל-12 רינגים אובליים בקוטר 7 ס"מ, או קוקוטים חד פעמיים

מתכון מאת: גיא פולק, מערכת וואלה

מרקיז שוקולד פולק. דניה ויינר,
מרקיז שוקולד פולק/דניה ויינר

מצרכים למתכון

  • ל-12 מנות אישיות:
  • 200 גרם חמאה
  • 140 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
  • 120 מ"ל (חצי כוס) אספרסו חם
  • 5 חלמונים
  • 170 גרם סוכר
  • 120 גרם אבקת קקאו
  • 320 מ"ל (1/4 1 מיכלים) שמנת מתוקה 42% שומן
  • חומרים לרוטב וניל:
  • 6 חלמונים
  • 100 גרם סוכר
  • 500 מ"ל חלב
  • 2 תרמילי וניל חצויים לאורכם

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים חמאה לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל. מוסיפים שוקולד ואספרסו חם, ומערבבים לגנאש חלק.
  • 2. מקציפים חלמונים עם סוכר, עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח, ומקפלים לתוכו את הגנאש.
  • 3. מנפים קקאו ומערבבים לתוך הגנאש. מוסיפים בהדרגה שמנת (לא מוקצפת), ומערבבים בעדינות.
  • 4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה את הרינגים, ויוצקים לתוכם את התערובת.
  • 5. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
  • 6. מכינים את רוטב הווניל: טורפים חלמונים עם סוכר בקערה לקרם בהיר ותפוח.
  • 7. מביאים לרתיחה בסיר את החלב עם תרמילי הווניל. יוצקים בהדרגה כרבע מהחלב הרותח לתערובת החלמונים, וטורפים להשוואת טמפרטורות. יוצקים את תערובת החלמונים חזרה לסיר החלב.
  • 8. מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי בחישה בכף עץ, עד שהקרם מסמיך. למצוידים במדחום אפייה: הקרם צריך להגיע ל-84 מעלות.
  • 9. מסננים את הקרם לקערה, ומניחים אותה באמבט מי קרח לצינון.
  • 10. מחלצים את הקינוח הקפוא מהרינגים סמוך להגשה. על צלחת ההגשה יוצקים קרם וניל, עליו מניחים את הקינוח, ואפשר גם לפזר על הכל שברי אגוזים מסוכרים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully