וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוקולד פולק

קינוח שהמציא גיא פולק, השף הראשי של קבוצת R2M. לשם הכנתו תזדקקו ל-12 רינגים אובליים בקוטר 7 ס"מ, או קוקוטים חד פעמיים

מתכון מאת: גיא פולק, מערכת וואלה

מרקיז שוקולד פולק. דניה ויינר,
מרקיז שוקולד פולק/דניה ויינר

מצרכים למתכון

  • ל-12 מנות אישיות:
  • 200 גרם חמאה
  • 140 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
  • 120 מ"ל (חצי כוס) אספרסו חם
  • 5 חלמונים
  • 170 גרם סוכר
  • 120 גרם אבקת קקאו
  • 320 מ"ל (1/4 1 מיכלים) שמנת מתוקה 42% שומן
  • חומרים לרוטב וניל:
  • 6 חלמונים
  • 100 גרם סוכר
  • 500 מ"ל חלב
  • 2 תרמילי וניל חצויים לאורכם

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים חמאה לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל. מוסיפים שוקולד ואספרסו חם, ומערבבים לגנאש חלק.
  • 2. מקציפים חלמונים עם סוכר, עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח, ומקפלים לתוכו את הגנאש.
  • 3. מנפים קקאו ומערבבים לתוך הגנאש. מוסיפים בהדרגה שמנת (לא מוקצפת), ומערבבים בעדינות.
  • 4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה את הרינגים, ויוצקים לתוכם את התערובת.
  • 5. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
  • 6. מכינים את רוטב הווניל: טורפים חלמונים עם סוכר בקערה לקרם בהיר ותפוח.
  • 7. מביאים לרתיחה בסיר את החלב עם תרמילי הווניל. יוצקים בהדרגה כרבע מהחלב הרותח לתערובת החלמונים, וטורפים להשוואת טמפרטורות. יוצקים את תערובת החלמונים חזרה לסיר החלב.
  • 8. מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי בחישה בכף עץ, עד שהקרם מסמיך. למצוידים במדחום אפייה: הקרם צריך להגיע ל-84 מעלות.
  • 9. מסננים את הקרם לקערה, ומניחים אותה באמבט מי קרח לצינון.
  • 10. מחלצים את הקינוח הקפוא מהרינגים סמוך להגשה. על צלחת ההגשה יוצקים קרם וניל, עליו מניחים את הקינוח, ואפשר גם לפזר על הכל שברי אגוזים מסוכרים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully