וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קראמבל אפרסקים צהובים וצימוקים

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה

קראמבל אפרסקים של ערן שוורצבלד. נמרוד סונדרס
קראמבל אפרסקים של ערן שוורצבלד

מצרכים למתכון

  • למנה משפחתית, בתבנית בקוטר 20 ס"מ, או ל-3 מנות אישיות, בתבנית של קרם ברולה:
  • לקראמבל:
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה
  • 125 גרם (3/4 כוס) קמח
  • לאפרסקים:
  • 1 קופסה אפרסקים צהובים משומרים, או 5 תפוחים, או 5 אגסים טריים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 65 גרם (1/3 כוס) סוכר
  • ½ מקל וניל או סוכר וניל
  • 40 גרם חמאה
  • 3-4 כפות סירופ של האפרסקים, או מים, אם מדובר בפירות הטריים
  • להגשה:
  • כדור גלידת וניל, או שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • 1. מעבירים את מרכיבי הקראמבל למיקסר, ובעזרת וו גיטרה מערבלים עד לקבלת מרקם פירורי. אפשרות נוספת: מכניסים את כל חומרי הקראמבל לקערה גדולה, מפוררים ומערבבים ביד, עד שמתקבל בצק פירורים.
  • 2. ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את הסוכר, הסירופ או המים, מקל וניל מגורד והאפרסקים. בינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 3. מבשלים במחבת את הרוטב, עד שמתקבל נוזל סמיך שמצפה את האפרסקים.
  • 4. מסדרים את האפרסקים בתבנית חסינת חום, ומפזרים מעל את הקראמבל. אופים בתנור החם 20-25 דקות.
  • 5. רצוי להגיש את הקרמבל חמים, עם כדור גלידת וניל או כף שמנת חמוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully