קפונטה חצילים
תבשיל הירקות הסיציליאני קפונטה משתדך בצורה מושלמת לבשר ההחציל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10-12 איש
- 1 ק"ג חצילים קלופים
- 450 גרם בצל לבן
- 400 גרם סלרי
- 450 גרם קוביות עגבניה (מ-3-4 עגבניות)
- 100 גרם צלפים
- 100 גרם זיתים ירוקים
- צרור עלי אורגנו מופרדים
- 15 גרם (שליש צרור) עלי נענע מופרדים
- מלח
- 100 מ"ל שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 כף סוכר
- פלפל שאטה שלם
אופן ההכנה
- 1. צורבים את החצילים על להבה בינונית מכל הצדדים עד ריכוך חלקי (כ-10 דקות).
- 2. מחממים בסיר נמוך או מחבת רחבה את שמן הזית.
- 3. מוסיפים את הבצל, שום, סלרי ומאדים למשך כ-7-8 דקות.
- 4. מוסיפים את העגבניות, זיתים, צלפים, פלפל שאטה ואת החצילים יחד עם החומץ, מלח והסוכר.
- 5. מבשלים עד שהחצילים רכים והנוזלים התאדו על להבה בינונית תוך כדי ערבוב (כ-10 דקות).
- 6. בסמוך להגשה, מוסיפים לסיר את עשבי התיבול ומערבבים היטב.
- 7. ניתן לאכול חם או קר.