וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קפונטה חצילים

תבשיל הירקות הסיציליאני קפונטה משתדך בצורה מושלמת לבשר ההחציל

מתכון מאת: רועי סופר, מערכת וואלה

מנות חצילים בסרדיניה. נמרוד סונדרס
מנות חצילים בסרדיניה

מצרכים למתכון

  • ל-10-12 איש
  • 1 ק"ג חצילים קלופים
  • 450 גרם בצל לבן
  • 400 גרם סלרי
  • 450 גרם קוביות עגבניה (מ-3-4 עגבניות)
  • 100 גרם צלפים
  • 100 גרם זיתים ירוקים
  • צרור עלי אורגנו מופרדים
  • 15 גרם (שליש צרור) עלי נענע מופרדים
  • מלח
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1 כף סוכר
  • פלפל שאטה שלם

אופן ההכנה

  • 1. צורבים את החצילים על להבה בינונית מכל הצדדים עד ריכוך חלקי (כ-10 דקות).
  • 2. מחממים בסיר נמוך או מחבת רחבה את שמן הזית.
  • 3. מוסיפים את הבצל, שום, סלרי ומאדים למשך כ-7-8 דקות.
  • 4. מוסיפים את העגבניות, זיתים, צלפים, פלפל שאטה ואת החצילים יחד עם החומץ, מלח והסוכר.
  • 5. מבשלים עד שהחצילים רכים והנוזלים התאדו על להבה בינונית תוך כדי ערבוב (כ-10 דקות).
  • 6. בסמוך להגשה, מוסיפים לסיר את עשבי התיבול ומערבבים היטב.
  • 7. ניתן לאכול חם או קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully