וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חצילים בזיתים ורוטב עגבניות

אחרי ניסיונות רבים הבנתי שהחצילים של סבתא שלי היו כל כך טעימים ונימוחים, פשוט בגלל שהיא השתמשה בהמון שמן. ניסיתי וניסיתי אפשרויות אחרות ובסוף גיליתי שבישול ארוך של החצילים ברוטב נותן תוצאה דומה.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה!

חצילים בזיתים ורוטב עגבניות  ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
חצילים בזיתים ורוטב עגבניות ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • 4 כפות שמן רגיל או שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 2-3 שיני שום
  • 1 פלפל אדום
  • 1 עגבנייה, אפשרי שתהיה רכה
  • 1 חציל גדול או 2 בינוניים
  • 1 קופסה בינונית (260 גרם) רסק עגבניות
  • 1/2 כפית סוכר
  • מעט מלח (התחשבו במליחות הזיתים)
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה (אפשר יותר אם אוהבים חריף)
  • 1/2 כפית סחוג אדום או טבסקו (לא חובה)
  • חצי כוס עד כוס זיתים ירוקים- מגולענים או טבעות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן במחבת גדולה. קולפים וקוצצים את הבצל והשום ומטגנים בשמן, על אש קטנה, עד להזהבה.
  • 2. חותכים את הפלפל האדום והעגבנייה לקוביות בינוניות ומוסיפים למחבת. חותכים את החצילים לקוביות בינוניות (אפשר לקלף אותם ואפשר גם לא - לפי טעמכם) ומוסיפים למחבת. מטגנים תוך ערבוב כ-10 דקות.
  • 3. מוסיפים את רסק העגבניות ואז ממלאים את הכלי של הרסק במים ומוסיפים את המים לסיר. מוסיפים את שאר החומרים - מהסוכר עד לזיתים. מערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
  • 4. מבשלים על אש קטנה חצי שעה לפחות. מדי פעם מסירים מכסה, מערבבים ובודקים שיש מספיק מים ושלא נחרך מלמטה. בתום הבישול הרוטב צריך להיות סמיך והחצילים רכים וספוגים בו. מגישים חם או קר עם לחם טרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully