גראטן דלעת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית אפייה של 27X30 ס"מ:
- 1/4 דלעת גדולה, פרוסה דק לפרוסות רחבות
- 200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 500 גרם חמאה מומסת
- 10 שיני שום פרוסות
- 4 ענפי טימין מופרדים לעלים
- מלח ים, פלפל שחור
- אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
- 1. טובלים כל פרוסת דלעת בחמאה המומסת ומסדרים בתבנית.
- 2. על כל 2 שכבות דלעת מפזרים מלח ופלפל, פרוסות שום, עלי טימין, גבינת פרמזן מגורדת ומעט אגוז מוסקט.
- 3. חוזרים על הפעולה, עד שהתבנית מלאה בשכבות דלעת.
- 4. מכניסים למקרר למשך שעתיים.
- 5. מחממים תנור ל-180 מעלות. לפני ההעברה לתנור מפזרים עוד גבינת פרמזן מגורדת.
- 6. אופים במשך 40 דקות, ומגישים חם.