גראטן בטטה עם טימין ושום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 בטטות גדולות ואחידות
- 1/2 כוס מלח גס ישמש כמצע לאפייה
- 4 שיני שום כתושות
- 4 גבעולי טימין
- 50 גרם פרמזן מגוררת
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 4 חלמונים (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
- 2. אופים את הבטטות בשלמותן על מצע של מלח גס כ-40 דקות, עד שהן מתרככות. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.
- 3. חורצים את הבטטות לאורכן, ומרוקנים בכף חצי מתוכנה של כל בטטה.
- 4. מערבבים בקערה את בשר הבטטה שהוצאנו יחד עם שום, פרמז'ן, מלח ופלפל. מחזירים את התערובת לבטטות המרוקנות. אם רוצים - יוצקים על כל בטטה גם חלמון.
- 5. מניחים חצי גבעול טימין על כל בטטה, ומחזירים לתנור. אופים עוד 10 דקות, עד שהכל מזהיב.
- * לגרסה טבעונית מחליפים את הפרמזן בפירורי לחם, ולא משתמשים בחלמונים.