וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גראטן בטטה עם טימין ושום

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

גראטין בטטה אישי. נמרוד סונדרס
גראטין בטטה אישי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 בטטות גדולות ואחידות
  • 1/2 כוס מלח גס – ישמש כמצע לאפייה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 גבעולי טימין
  • 50 גרם פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 4 חלמונים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. אופים את הבטטות בשלמותן על מצע של מלח גס כ-40 דקות, עד שהן מתרככות. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.
  • 3. חורצים את הבטטות לאורכן, ומרוקנים בכף חצי מתוכנה של כל בטטה.
  • 4. מערבבים בקערה את בשר הבטטה שהוצאנו יחד עם שום, פרמז'ן, מלח ופלפל. מחזירים את התערובת לבטטות המרוקנות. אם רוצים - יוצקים על כל בטטה גם חלמון.
  • 5. מניחים חצי גבעול טימין על כל בטטה, ומחזירים לתנור. אופים עוד 10 דקות, עד שהכל מזהיב.
  • * לגרסה טבעונית – מחליפים את הפרמזן בפירורי לחם, ולא משתמשים בחלמונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully