וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חצילים מטוגנים (פטליג?'ן ט?ו?וה)

לטיגון חצילים כדאי להשתמש במחבת כבדה ורחבה. כך נוכל לטגן כמות גדולה של פרוסות חציל בזמן נתון, ולא נטביע אותן בשמן

מתכון מאת: ערד ניר, מערכת וואלה

חצילים מטוגנים. שיראז ניר, ערד ניר
יח"צ,
חצילים מטוגנים/שיראז ניר, ערד ניר יח"צ

מצרכים למתכון

  • חצילים
  • קמח
  • שמן לטיגון (התוצאה הטובה ביותר תתקבל עם שמן סויה, אבל אפשר להשתמש גם בשמן קנולה, שמן תירס או שמן חמניות)
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את החצילים במים קרים ומנגבים אותם.
  • 2. פורסים את החצילים לרוחבם לפרוסות בעובי של 1/2 1 סנטימטרים.
  • 3. ממליחים כל פרוסה משני צדיה, ומניחים במסננת פלסטיק למשך שעה לפחות, כדי שיגירו את הנוזלים.
  • 4. יוצקים למחבת שמן בגובה כ-2 סנטימטרים, ומחממים. מנערים את פרוסות החציל ומספיגים היטב במגבת, אפשר גם במגבת נייר חד-פעמית, תוך כדי לחיצה, כדי לשחרר מהם נוזלים ככל האפשר.
  • 5. בצלחת עמוקה שמים קמח, ומתבלים אותו במעט מלח ופלפל שחור גרוס דק.
  • 6. מקמחים את פרוסות החציל, מנערים עודפים ומטגנים בשמן, עד שמעטה הקמח מזהיב. הופכים אותן.
  • 7. כשגם הצד השני מזהיב, מוציאים את פרוסות החציל מהשמן, ומניחים אותן שוב במסננת, כדי להיפטר משומן מיותר.
  • בהגשה: מתבלים יוגורט בשום כתוש לפי הטעם. מורחים את היוגורט על פרוסות החציל, או מערבבים את הפרוסות בתוכו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully