- 1. שוטפים את החצילים במים קרים ומנגבים אותם.
-
- 2. פורסים את החצילים לרוחבם לפרוסות בעובי של 1/2 1 סנטימטרים.
-
- 3. ממליחים כל פרוסה משני צדיה, ומניחים במסננת פלסטיק למשך שעה לפחות, כדי שיגירו את הנוזלים.
-
- 4. יוצקים למחבת שמן בגובה כ-2 סנטימטרים, ומחממים. מנערים את פרוסות החציל ומספיגים היטב במגבת, אפשר גם במגבת נייר חד-פעמית, תוך כדי לחיצה, כדי לשחרר מהם נוזלים ככל האפשר.
-
- 5. בצלחת עמוקה שמים קמח, ומתבלים אותו במעט מלח ופלפל שחור גרוס דק.
-
- 6. מקמחים את פרוסות החציל, מנערים עודפים ומטגנים בשמן, עד שמעטה הקמח מזהיב. הופכים אותן.
-
- 7. כשגם הצד השני מזהיב, מוציאים את פרוסות החציל מהשמן, ומניחים אותן שוב במסננת, כדי להיפטר משומן מיותר.
-
- בהגשה: מתבלים יוגורט בשום כתוש לפי הטעם. מורחים את היוגורט על פרוסות החציל, או מערבבים את הפרוסות בתוכו.