דלעת מסוכרת (קבק טטליסי)
קינוח נפוץ מאוד. מוגש תמיד עם אגוזי מלך קצוצים או פיסטוקים. תוספת קיימאק היא אפשרות, שמועדפת עליי תמיד. מתאים גם עם טחינה גולמית במקום הקיימאק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג דלעת
- 1/2 ק"ג סוכר
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את הדלעת ומסירים את הסיבים הפנימיים. חותכים אותה לקוביות שוות בגודלן.
- 2. מסדרים בסיר את קוביות הדלעת והסוכר, בשכבות לסירוגין. משהים למשך לילה.
- 3. מבשלים על להבה גבוהה, עד שהדלעת מתרככת.
- 4. מגישים בטמפרטורת החדר, או מעבירים לצנצנות מעוקרות.