- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. מערבבים את חומרי הקציצות ולשים בידיים, כדי לתת לטעמים הזדמנות להתחבר. חום הידיים עושה את זה.
-
- 3. מניחים את הפלפלים בתבנית ומתבלים בשמן זית, טימין, מלח ופלפל. את הפלפלים הקטנים קולים 15 דקות, ואת הגדולים - עד 25 דקות.
-
- 4. במקביל מחממים מחבת עם שמן, יוצרים כדורים, ומטגנים אותם ב-3-2 מחזורים, כ-2 דקות מכל צד. 20 דקות בסך הכל.
-
- 5. מוציאים את הפלפלים מהתנור. אם הם קטנים מסירים רק את הגבעול (אין גרעינים והקליפה לא מפריעה). ואם הם גדולים, מומלץ להסיר את הקליפה, וחייבים לסלק את הגרעינים. בכל מקרה מרסקים את הפלפלים, עד שמתקבל רוטב כתום וטעים. אפשר לתבל ולהוסיף מעט סוכר וחומץ בלסמי. 5 דקות. מגישים לצד הקציצות.
-
- גיוון:
- אפשר להכין כמות כפולה של רוטב, וגם לשלב עם עגבניות, ובמקום לטגן את הקציצות - לבשל אותן בתוך הרוטב.