וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חציל פרובנסל

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

חציל פרובנסאל. נמרוד סונדרס
חציל פרובנסאל

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות ראשונות:
  • 1 חציל, פרוס ל-6 פרוסות בעובי 4-3 ס"מ כל אחת
  • למלית פרובנסל:
  • 1/2 כוס פירורי לחם (ניתן גם להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן, על בסיס קורנפלקס)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2-1 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 2. מערבבים את חומרי מלית הפרובנסל.
  • 3. יוצרים גומות בפרוסות החציל, וממלאים כל אחת מהן בנדיבות במלית, עד שנוצרת גבעה יפה.
  • 4. אופים 20-15 דקות, עד שהחצילים והמלית מזהיבים יפה.
  • * טבעונים? מחליפים את הגבינה בכמות זהה של קשיו או שקדים לא קלויים, שהושרו במים למשך לילה ונקצצו עד דק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully