חציל פרובנסל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות ראשונות:
- 1 חציל, פרוס ל-6 פרוסות בעובי 4-3 ס"מ כל אחת
- למלית פרובנסל:
- 1/2 כוס פירורי לחם (ניתן גם להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן, על בסיס קורנפלקס)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 50 גרם פרמזן מגוררת
- 1/4 כוס שמן זית
- 2-1 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פפריקה (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- 2. מערבבים את חומרי מלית הפרובנסל.
- 3. יוצרים גומות בפרוסות החציל, וממלאים כל אחת מהן בנדיבות במלית, עד שנוצרת גבעה יפה.
- 4. אופים 20-15 דקות, עד שהחצילים והמלית מזהיבים יפה.
- * טבעונים? מחליפים את הגבינה בכמות זהה של קשיו או שקדים לא קלויים, שהושרו במים למשך לילה ונקצצו עד דק.