וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה ברמונדי על תבשיל שקדים

דג הברמונדי נהנה בתבשיל של השף עמוס שיאון לא רק מהשקדים הירוקים המיוחדים, אלא גם מחמאת זיתים נהדרת ומרעננת, שמחמיאה מאוד לטעמו של הפילה.

מתכון מאת: עמוס שיאון, מערכת וואלה

פילה ברמונדי. נמרוד סונדרס
פילה ברמונדי

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 250 גרם פילה ברמונדי (או דג ים אחר שבשרו לבן ומוצק)
  • 16 שקדים ירוקים, שלמים, עם הקליפה
  • 10 צנוניות זעירות
  • צרור עלי תרד
  • גרידה מלימון אחד
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • לחמאת הזיתים:
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 שן שום
  • 10 זיתים ירוקים, מגולענים
  • עלים מ-1/2 צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את חמאת הזיתים: מעבדים את כל חומרי חמאת הזיתים במעבד מזון, בפולסים, ושומרים במקרר עד לשימוש.
  • 2. במחבת מבשלים את השקדים והצנוניות יחד עם שן שום ויין לבן, עד לריכוך.
  • 3. כשהיין מצטמצם לחצי, מוסיפים כף חמאה ומערבבים היטב, עד שמתקבל רוטב חלק. מוסיפים את התרד וממליחים.
  • 4. משמנים מעט את הדג, ממליחים במלח גס וצורבים במחבת, על הצד של העור, כשתי דקות. הופכים וצורבים עוד דקה.
  • 5. מסדרים בצלחת הגשה את תבשיל השקדים, מניחים מעליו את הדג הצרוב, ומעטרים בגרידת לימון וכפית חמאת זיתים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully