וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה דג בציפוי קוקוס פריך

הקוקוס הטחון מעניק לסועדים הפתעה לה הם לא ציפו, ורוטב השמנת שמגיע לצד הדג מעניק לו עומק וקרמיות. הוצאת הדג מהמחבת לפני הכנת הרוטב שומרת עליו פריך ועסיסי.

מתכון מאת: דורעם גונט, .

פילה דג בציפוי קוקוס פריך ברוטב שמנת. דורעם גונט,
פילה דג בציפוי קוקוס פריך ברוטב שמנת/דורעם גונט

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 נתחי פילה דג טרי, עם העור, במשקל כ-200 גרם כל אחד
  • 4 כפות קוקוס טחון
  • 3 כפות פירורי לחם יפאניים (פנקו)
  • מלח ופלפל לבן
  • חצי כף שמן
  • 2 כפות חמאה
  • כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • מעט עלי נענע קצוצים דק

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בצלחת קוקוס טחון ופנקו, ומתבלים במלח ובפלפל לבן. במחבת רחבה, רצוי עם ציפוי טפלון, מחממים את השמן עם החמאה.
  • 2. טובלים את הדגים בתערובת הקוקוס ופירורי הלחם, כד שיצופו היטב. מטגנים את הדגים על להבה בינונית, צד העור כלפי מטה, עד שהציפוי נעשה פריך ושחום. הופכים ומטגנים קלות מן הצד השני. מוציאים מהמחבת ושומרים במקום חמים.
  • 3. יוצקים למחבת את השמנת ומגרדים את התחתית בכף עץ. מוסיפים את מיץ הליים או הלימון ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מבשלים דקה כדי שהרוטב יצטמצם מעט ומורידים מהאש.
  • 4. מניחים נתח דג בכל צלחת, יוצקים סביב את הרוטב ומפזרים מעט נענע קצוצה. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully