פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פילה דניס בציפוי תערובת אגוזים

      משחק של טקסטורות וטעמים סוחף את החושים, כשהפילה דניס העדין מקבל סביבו מעטפת קראנצ'ית של תערובת אגוזים, ומוגש על גבי קרם אוורירי של בטטה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פילה דניס בציפוי תערובת אגוזים על קרם בטט (דנה מלמד)
      פילה דניס בציפוי תערובת אגוזים על קרם בטט (דנה מלמד)

      מצרכים

      • 4 פילטים של פילה דניס
      • לציפוי:
      • 150 גר' תערובת אגוזים קלויים וגרוסים (אגוזי לוז, קשיו, שקדים או מה שאוהבים)
      • ¼ כפית מלח גס
      • 30 גר' חמאה מומסת
      • לקרם בטטה:
      • 2 בטטות בגודל בינוני
      • 1 כוס מלח גס
      • כפית טימין טרי
      • מלח
      • 50 גר' גבינת עזים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מפזרים על גבי תבנית את המלח הגס בשכבה אחידה. מניחים את הבטטות (בקליפתן) על שכבת המלח ואופים כ–40 דקות, עד שהקליפה מקבלת גוון חום ומעט נפרדת מהבטטות.
      • 2. מסירים את הקליפה, מוסיפים מלח, טימין וגבינת עזים ומועכים למחית חלקה (לקבלת מרקם חלק מומלץ להשתמש במעבד מזון).
      • 3. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
      • 4. מערבבים את תערובת האגוזים עם החמאה המומסת.
      • 5. מניחים את הדגים על גבי תבנית משומנת במעט חמאה, על גבי הצד של העור. מהדקים 1-2 כפות מתערובת האגוזים על הדגים ואופים כ-10 דקות, עד שהדגים עשויים והציפוי זהוב.
      • 6. מגישים עם קרם בטטה וסלט עלים ירוקים.
      • 7. גיוון: אפשר להוסיף למנה פרוסות של ארטישוק ירושלמי מבושל ומוקפץ בשמן זית.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -