פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אומלט גבינת פטה ופלפלים קלויים

      איציק אסולין מלמד אתכם כיצד להכין את האומלט המושלם. מילוי של גבינת פטה ופלפלים קלויים הוא מושלם עבור ארוחה קיצית, כשבצד מחכה כוס יין לבן צוננת.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הפקת אומלטים (אפיק גבאי)
      הפקת אומלטים (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • 2 ביצים
      • מלח דק
      • 50 מ''ל שמנת מתוקה
      • 1 קובייה (כ-15 גרם) חמאה
      • ל-2 מנות:
      • 1 פלפל אדום
      • 1 פלפל צהוב
      • 100 גרם קוביות גבינת פטה
      • מלח
      • שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. בקערית טורפים את הביצים עם המלח והשמנת.
      • 2. מחממים את החמאה במחבת טפלון, על אש גבוהה. יוצקים את הביצים הטרופות למחבת, מערבבים בעזרת לקקן ומטלטלים את המחבת במשך כ-15 שניות, כך שהביצים יתפזרו במחבת בצורה שווה. מנמיכים את האש.
      • 3. כעבור כדקה, כשצידו התחתון של האומלט יציב, מקפלים בעזרת לקקן את האומלט כלפי פנימה, ליצירת חצי עיגול.
      • 4. כעבור דקה הופכים את האומלט המקופל לצד השני, ממשיכים לטגן במשך חצי דקה או יותר, ומסירים מן האש. מעבירים מיד לצלחת, ומגישים חם.
      • 5. להכנת המילוי: קולים את הפלפלים על אש גלויה. מצננים, מקלפים וחותכים לרצועות דקות.
      • 6. מניחים בקערה את רצועות הפלפלים, מוסיפים את קוביות הגבינה, המלח והשמן, ומערבבים.
      • 7. גיוון: ניתן להוסיף גם עשבי תיבול לפי הטעם, כמו טימין או בצל ירוק.

      עוד מתכוני גבינה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -