וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אפריקוקה - זביונה קפה בערק ומשמש אוזבקי

מתכון מאת: נועה לוי ונועם דגן, מערכת וואלה

קינוחי קפה בג'וז ולוז - קרם מסקרפונה. אפיק גבאי
קינוחי קפה בג'וז ולוז - קרם מסקרפונה

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • 150 גרם סוכר
  • 6 חלמונים
  • 1 מנת אספרסו (40 מ"ל), או 2 כפיות נס קפה איכותי מומס ב-40 מ"ל מים
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 500 גרם משמש אוזבקי מיובש (ניתן להשיג בשווקים כגון שוק לוינסקי, בחנות "חבשוש", רחוב החלוצים 18 תל אביב)
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 2 כוכבי אניס
  • 2 תרמילי הל
  • 5 פולי קפה שלמים – לא חובה
  • 100 מ"ל (13 כוס) ערק איכותי
  • 400 מ"ל (3/4 1 כוסות) מים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הזביונה: טורפים את החלמונים ו-150 גרם סוכר מעל סיר עם מים רותחים, על אש נמוכה ((Bain marie. כשהתערובת מתחילה להסמיך, מוסיפים את האספרסו וממשיכים לטרוף ללא הפסקה, עד שהמסה תופחת מעט ומתעבה.
  • 2. מצננים במקרר כשעה.
  • 3. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, ומקפלים בעדינות לזביון - שליש מסה כל פעם.
  • 4. מצננים בטמפרטורת החדר כ-30-45 דקות.
  • 5. מכינים את הרוטב: מיסים בסיר את הסוכר במים.
  • 6. מוסיפים את המשמש והתבלינים, ומבשלים על אש נמוכה, עד שהמשמש רך, כ-10 דקות.
  • 7. מוסיפים את הערק מביאים לסף רתיחה. מכבים את האש. מצננים במקרר כשעה.
  • 8. מרכיבים את הקינוח: בגביע חגיגי שמים 2 כפות זביונה, ויוצקים מעל את הרוטב. מגישים קר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully