- 1. מכינים את הזביונה: טורפים את החלמונים ו-150 גרם סוכר מעל סיר עם מים רותחים, על אש נמוכה ((Bain marie. כשהתערובת מתחילה להסמיך, מוסיפים את האספרסו וממשיכים לטרוף ללא הפסקה, עד שהמסה תופחת מעט ומתעבה.
-
- 2. מצננים במקרר כשעה.
-
- 3. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, ומקפלים בעדינות לזביון - שליש מסה כל פעם.
-
- 4. מצננים בטמפרטורת החדר כ-30-45 דקות.
-
- 5. מכינים את הרוטב: מיסים בסיר את הסוכר במים.
-
- 6. מוסיפים את המשמש והתבלינים, ומבשלים על אש נמוכה, עד שהמשמש רך, כ-10 דקות.
-
- 7. מוסיפים את הערק מביאים לסף רתיחה. מכבים את האש. מצננים במקרר כשעה.
-
- 8. מרכיבים את הקינוח: בגביע חגיגי שמים 2 כפות זביונה, ויוצקים מעל את הרוטב. מגישים קר