גדו גדו - סלט כרוב עם נבטים ברוטב בוטנים חם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כרוב ירוק, חתוך לרצועות דקיקות
- 2 חבילות נבטי שעועית (נבטים סינים)
- 1 צרור בצל ירוק קצוץ
- 200 גרם בוטנים מקולפים וקלויים
- לוויניגרט:
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/4 כוס סויה מתוקה
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 4 כפות שמן שומשום
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 5 שיני שום כתוש
- פלפל ומלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מכניסים לצנצנת אטומה את כל חומרי הוויניגרט, ומנערים היטב. מכניסים למקרר למשך שעה.
- 2. בקערת עבודה רחבה וגדולה מערבבים את הכרוב עם הנבטים בנפרד. מעבירים לקערת ההגשה.
- 3. מעליהם מפזרים בשכבה יפה את הבצל, ואז זורים את הבוטנים הקלויים (אסור שהבוטנים יהיו חמים).
- 4. בעת ההגשה יוצקים את הוויניגרט על הסלט, ומעל יוצקים את רוטב הבוטנים כשהוא פושר.