חזה עוף צרוב עם שום קונפי, ענבים, ותפוח אדמה אפוי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת:
- 1 חזה עוף מנוקה משומן, גידים וקרומים
- 1 כף שמן זית
- מלח, פלפל
- 1 כף טימין
- 1 תפוח אדמה בינוני, שנאפה בתנור בנייר כסף עד ריכוך
- 4 שיני שום קונפי (שום שבושל בשמן זית, על להבה נמוכה, עד ריכוך)
- 5 יחידות ענבים ירוקים וחצויים
- 1 כף חמוציות
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כוס יין לבן
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן זית במחבת. מתבלים את העוף במלח, פלפל וטימין, ומניחים על המחבת הלוהטת. צורבים משני הצדדים.
- 2. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים בו את העוף הצרוב למשך 7 דקות.
- 3. מקפיצים באותה מחבת שצרבנו את העוף, גם את הענבים והחמוציות. מתבלים ומוסיפים את היין הלבן. מערבבים היטב.
- 4. מרכיבים את המנה: מניחים את העוף על צלחת הגשה, ומפזרים מעל את הענבים והחמוציות. מגישים מיד.