וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת קטניות, גריסי פנינה וקייל

נלי קפרנר מגישה קדירת קטניות מפוצצת בויטמינים

מתכון מאת: נלי קרפנר, מערכת וואלה

תבשיל גריסים וקייל. נמרוד סונדרס
תבשיל גריסים וקייל

מצרכים למתכון

  • 3 גזרים בינוניים
  • 1 בצל מקולף
  • 3 יחידות כרישה (החלק הלבן)
  • 1 בטטה בינונית
  • 1 חבילת קייל שטוף ומיובש
  • 1 כוס גריסים מושרים ללילה ומסוננים
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 1 פלפל אדום חריף חצוי
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 1 שן שום שלמה
  • 3 גבעולי טימין (עלים בלבד)
  • 1 פלפל אדום חריף חצוי ללא גרעינים
  • 5-6 כוסות מים
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הירקות - פורסים דק את הבצל, חותכים את הגזר לפרוסות דקות, חותכים את הבטטה לפרוסות דקות, מגלגלים את עלי הקייל וחותכים דק.
  • 2. מטגנים את הבצל, הגזר, הבטטה, הכרישה, והשום הקצוץ כ-2 דקות. מוסיפים את הקייל.
  • 3. מוסיפים גריסים ועדשים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  • 4. מוסיפים את שן השום השלמה, פפריקה, תימין, ופלפל חריף.
  • 5. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לריכוך מלא של הגריסים והעדשים.
  • *אופציה נוספת: לאחר הרתיחה מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה וחצי.
  • *הצעת הגשה: אפשר להגיש עם סלט עשבי תיבול מעל התבשיל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully