וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדרה צמחונית

באדיבות מסעדת "בבית של רפא"

מתכון מאת: מערכת וואלה

קדרה צמחונית.
קדרה צמחונית

מצרכים למתכון

  • לקדרה:
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
  • 1.5 כרישה פרוסות 3 ס"מ
  • 3 גזר פרוס 2 ס"מ
  • 1 חציל גדול קלוף וחתוך לקוביות של 3על3 ס"ס
  • 1-2 שורש פטרוזיליה חתוך לפרוסות דקות
  • 1 ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות 1 על 1 ס"מ
  • חצי כוס וורמוט לבן
  • חצי כוס מים
  • 50 גרם חמאה
  • חצי כפית שום כתוש
  • חצי כפית שטוחה של פלפל לבן
  • חצי כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הצורך
  • שזיפים מיובשים ללא חרצנים ממולאים שם שקדים
  • גבינת מוצרלה מגורדת
  • רבע כוס בזיליקום חתוך לרצועות
  • רבע קילו פטריות שמפניון מנוקה מקליפה
  • לפולנטה:
  • 250 גרם קמח תירס
  • 1 ליטר חלב
  • 1/4 ליטר שמנת מתוקה
  • 250 גרם חמאה
  • 80 גרם פטריות שחורות מושרות לילה ומבושלות
  • 1 בצלים בינוניים
  • חופן צנוברים
  • תימין
  • רבע כפית שטוחה פלפל לבן
  • חצי כפית מרק דגש
  • 8 כוסות פלסטיק הניתנות לחימום (להכלת הפולנטה)

אופן ההכנה

  • 1. את החצילים שמים במסננת וממליחים להוצאת הנוזלים. לאחר 30 דקות שוטפים ומייבשים. מטגנים את החצילים בעדינות עם החמאה.
  • 2. מרתיחים במשך 10 דקות את שורש הפטרוזיליה, ראש הסלרי והגזר. מסננים.
  • 3. לאחר גמר טיגון החצילים מוסיפים את יתר הירקות, שום, פלפל לבן, פלפל שחור, מלח, מים וורמוט. מערבבים בעדינות, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה מאוד 20 דקות.
  • 4. מוסיפים את השמפניון והבזיליקום, מערבבים בעדינות ומכסים.
  • 5. מכינים את הפולנטה: קוצצים את הבצל בבלנדר מוציאים לכלי.
  • קוצצים את הפטריות בבלנדר.
  • 6. מטגנים בחמאה את הבצל עד שהוא נהיה שקוף, מוסיפים צנוברים, פטריות, מרק דגש, פלפל לבן ותימין.
  • 7. שמים בקערה עם מים חמים את כוסות הפולנטה.
  • 8. בסיר ניפרד שמים חלה, חמאה ושמנת . מרתיחים ומנמיכים את האש. מוסיפים באיטיות את קמח התירס תוך כדי בחישה עם מטרפה עד שמתקבלת דייסה צהבהבה אחידה. מוסיפים מלח ומערבבים.
  • 9. מרוקנים היטב את המים מהכוסות וממלאים חצי כוס בפולנטה, מוסיפים כף שטוחה של תערובת הפטריות וממלאים שוב בפולנטה. שמים במקרר עד שהפולנטה מתקשה.
  • 10. מסדרים את הקדרה: לאחר שהפולנטה מתקשה, מוציאים אותה מהכוס (ע"י הפיכת הכוס ונקישה קלה הפולנטה יוצאת מהכוס בצורת הכוס ) ומניחים אותה במרכז הקדרה, מסביב ממלאים את הירקות, מוסיפים 4 שזיפים יבשים ממולאים בשקדים.
  • 11. מפזרים מעל בעדינות מוצרלה ואופים כ 10 דקות בתנור.
  • מגישים בקדרה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully