- 1. את החצילים שמים במסננת וממליחים להוצאת הנוזלים. לאחר 30 דקות שוטפים ומייבשים. מטגנים את החצילים בעדינות עם החמאה.
-
- 2. מרתיחים במשך 10 דקות את שורש הפטרוזיליה, ראש הסלרי והגזר. מסננים.
-
- 3. לאחר גמר טיגון החצילים מוסיפים את יתר הירקות, שום, פלפל לבן, פלפל שחור, מלח, מים וורמוט. מערבבים בעדינות, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה מאוד 20 דקות.
-
- 4. מוסיפים את השמפניון והבזיליקום, מערבבים בעדינות ומכסים.
-
- 5. מכינים את הפולנטה: קוצצים את הבצל בבלנדר מוציאים לכלי.
- קוצצים את הפטריות בבלנדר.
-
- 6. מטגנים בחמאה את הבצל עד שהוא נהיה שקוף, מוסיפים צנוברים, פטריות, מרק דגש, פלפל לבן ותימין.
-
- 7. שמים בקערה עם מים חמים את כוסות הפולנטה.
-
- 8. בסיר ניפרד שמים חלה, חמאה ושמנת . מרתיחים ומנמיכים את האש. מוסיפים באיטיות את קמח התירס תוך כדי בחישה עם מטרפה עד שמתקבלת דייסה צהבהבה אחידה. מוסיפים מלח ומערבבים.
-
- 9. מרוקנים היטב את המים מהכוסות וממלאים חצי כוס בפולנטה, מוסיפים כף שטוחה של תערובת הפטריות וממלאים שוב בפולנטה. שמים במקרר עד שהפולנטה מתקשה.
-
- 10. מסדרים את הקדרה: לאחר שהפולנטה מתקשה, מוציאים אותה מהכוס (ע"י הפיכת הכוס ונקישה קלה הפולנטה יוצאת מהכוס בצורת הכוס ) ומניחים אותה במרכז הקדרה, מסביב ממלאים את הירקות, מוסיפים 4 שזיפים יבשים ממולאים בשקדים.
-
- 11. מפזרים מעל בעדינות מוצרלה ואופים כ 10 דקות בתנור.
- מגישים בקדרה