פרפוודה (קציצות עדשים)
כדורים פיקנטיים מטוגנים מעדשים, בצל, פלפל ועלי קארי, ללא גלוטן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-30 קציצות
- 3 כוסות עדשים אדומות (להשרות את העדשים לפחות 20 דקות)
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק.
- 16 גבעולי עלי קארי קצוצים דק (להשיג בחנויות התבלינים)
- 2 פלפלים ירוקים קצוצים דק
- תבלינים:
- כף מלח
- כף זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון
- 2 כפות חומץ
אופן ההכנה
- 1.טוחנים את העדשים בטוחן קפה טחינה גסה (סיבוב אחד בלבד).
- 2.את החומרים הקצוצים מערבבים ביד עם מעט מלח.
- 3.מוסיפים לעדשים הטחונים גס את התערובת הקצוצה והתבלינים. מערבבים.
- 4.טועמים ומתקנים תיבול.
- 5.יוצרים קציצות דקות ומטגנים בשמן עמוק.