- 1.מנפים את הקמח לקערה, עד שאין בו גושים.
-
- 2.מערבבים את הקמח עם השמרים.
-
- 3.מוסיפים את הבירה השחורה ולשים מספר דקות. מוסיפים מלח, וממשיכים בלישה מהירה עוד כמה דקות.
-
- 4.מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית. משמנים את הלחם היטב , מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי.
-
- 5.מעבירים את הכדור למשטח מקומח ויוצרים ממנו כדור אחד, או מחלקים לשני כדורים: מקפלים את הבצק פנימה בעדינות לצורה של כדור קטן. מקמחים משני צדדיו.
-
- 6.מקמחים חיתול מכותנה ומעבירים אליו בעדינות את הבצק. מתפיחים את הבצק בתוכו במשך כשעה וחצי.
-
- 7.מחממים תנור ל-220 מעלות, ומעבירים את הלחם בעדינות לנייר אפייה. חורצים את הלחם באמצעות סכין. משפריצים מעט מים בחלל התנור על מנת ליצור אדים, ואופים את הבצק כ-35-40 דקות.
-
- 8.מוציאים ומצננים על רשת.