לחם בירה וכוסמין מלא

ארז קומורובסקי משלב קמח כוסמין ובירה שחורה, ויוצר מאפה מגרה במיוחד

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה!
(צילום: צילום, בימוי ועריכה: PRIMA FILMS סטילס: מיכאל גלעדי)

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח כוסמין מלא
  • 800 מ"ל בירה שחורה קרה מאוד
  • 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים, או 30 גרם (1/2 שקית או 1/2 קובייה + כפית) שמרים טריים
  • 1/4 1 כפות מלח ים גס

אופן ההכנה

  • 1.מנפים את הקמח לקערה, עד שאין בו גושים.
  • 2.מערבבים את הקמח עם השמרים.
  • 3.מוסיפים את הבירה השחורה ולשים מספר דקות. מוסיפים מלח, וממשיכים בלישה מהירה עוד כמה דקות.
  • 4.מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית. משמנים את הלחם היטב , מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי.
  • 5.מעבירים את הכדור למשטח מקומח ויוצרים ממנו כדור אחד, או מחלקים לשני כדורים: מקפלים את הבצק פנימה בעדינות לצורה של כדור קטן. מקמחים משני צדדיו.
  • 6.מקמחים חיתול מכותנה ומעבירים אליו בעדינות את הבצק. מתפיחים את הבצק בתוכו במשך כשעה וחצי.
  • 7.מחממים תנור ל-220 מעלות, ומעבירים את הלחם בעדינות לנייר אפייה. חורצים את הלחם באמצעות סכין. משפריצים מעט מים בחלל התנור על מנת ליצור אדים, ואופים את הבצק כ-35-40 דקות.
  • 8.מוציאים ומצננים על רשת.
  • מתכון ללחם כוסמין ובירה שחורה של ארז קומרובסקי

  • קרקר זרעי פשתן ושקדים

  • לחמניות מתוקות (בולו)

  • לחם פונדו גבינות וירקות צלויים

  • גוז'אר (Gougères)

  • קובנה מתוקה במילוי שקדים

  • בייגל שומשום ממולא גבינות ופלפלים

  • מאפה לחם שום חגיגי במילוי גבינה

  • לחמניות במילוי קבנוס

  • לחם נתלש עם עשבי תיבול

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • פוקצ'ה ענבים ותאנים

  • בייגלה ירושלמי במילוי כבש

  • לחם זיתים ועגבניות מיובשות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully