עוף בסמבל, אננס ותמרהינדי, עם פטריות שיטאקה

מנה קלאסית מהמטבח האינדונזי

מתכון מאת: אתי אלימלך, מערכת וואלה!
עוף אינדונזי של אתי אלימלך. אפיק גבאי
עוף אינדונזי של אתי אלימלך

מצרכים

  • שימו לב שיש להתחיל בהכנות לילה לפני.
  • חומרים:
  • 1/2 ק''ג חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות של 2X2 ס''מ
  • למשרה:
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/4 כוס סויה מתוקה
  • 1 כף סמבל
  • 1/2 כף גרגירי כוסברה טחונים
  • מעט מלח
  • למנה:
  • 1 אננס חתוך גס
  • 10 פטריות שיטאקי, מושרות שעתיים לפחות, קטומות מגבעול וחתוכות גס
  • 2 כפות רכז תמרהינדי, או 1/2 כוס מיץ טבעי של תמרהינדי(להשיג בחנויות אסיאתיות)
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 5 בצלי שאלוט, קלופים וכתושים קלות
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 1/2 ליטר ציר עוף
  • 1/2 כוס סויה מתוקה
  • 2 כפות סמבל
  • לקישוט:
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

  • 1.מערבבים היטב בקערה את תערובת המשרה.
  • 2.מוסיפים למשרה את קוביות העוף. מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  • 3.מחממים ווק גדול על אש גבוהה, ויוצקים את שמן הקנולה.
  • 4.מוסיפים לווק את השום והשאלוט, ומקפיצים מעט.
  • 5.מוסיפים את הפטריות, האננס והסמבל, ומקפיצים במשך דקה.
  • 6.מוסיפים את העוף עם נוזלי המשרה, מטגנים ומערבבים, עד שהעוף משנה את צבעו.
  • 7.מוסיפים את התמרהינדי והסויה, ומערבבים עד לאיחוד הטעמים.
  • 8.מוסיפים את ציר העוף. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה, עד שהנוזלים מצטמצמים. מתקבל תבשיל סמיך, שחום ומקורמל.
  • 9.להגשה: מעבירים את המנה למגש קרמיקה יפה וחסין חום, וזורים מלמעלה בצל ירוק קצוץ. מומלץ להניח על חימומית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully