וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה סלמון מטוגן עם תפו"א

היופי בפילה סלמון, מעבר לטעם הנהדר שלו, הוא קלות ההכנה שלו: אירמה קזר מטגנת אותו בחמאה, ומפגישה אותו עם תפוחי אדמה שטוגנו גם הם, ביין לבן.

מתכון מאת: אירמה קזר, מערכת וואלה

פילה סלמון מטוגן של אירמה. אפיק גבאי
פילה סלמון מטוגן של אירמה

מצרכים למתכון

  • למנה אחת:
  • 250 גר' פילה סלמון
  • 1 גבעול קטן של טימין
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף שמן
  • 2 שיני שום
  • להכנת תפוחי האדמה:
  • 5 תפוחי אדמה קטנים
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כף חמאה + כף שמן (לשומרי הכשרות ניתן להוסיף חלב קוקוס/שמנת צמחית)
  • מלח פלפל לבן
  • לקישוט מעט כוסברה ופטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. בסכין חדה חורצים את עור הדג בקווים אלכסוניים.
  • 2. מבשלים את תפוחי האדמה הקטנים במשך 7-8 דקות, עד שהם רכים אך לא מתפוררים.
  • 3. אחרי הבישול מחממים מחבת ומטגנים את תפוחי האדמה בכף חמאה וכף שמן על אש בינונית. מוסיפים את 2 שיני השום, מתבלים וממשיכים לטגן עד להזהבה.
  • 4. אחרי שתפוחי האדמה הזהיבו להוסיף רבע כוס יין למחבת ועל אש נמוכה לצמצם עד שהיין מסמיך מעט עם החמאה.
  • 5. מחממים מחבת נוספת וכשזו חמה מוסיפים מעט שמן ומניחים את פילה הדג עם העור כלפי מטה ומטגנים בחמאה ובשמן.
  • 6. מטגנים כ 3-4 דקות ואז מוסיפים את שארית היין.
  • 7. מבשלים על להבה בינונית 3-4 דקות ובכל פעם מטפטפים עם כף מהרוטב שבמחבת על גבי הדג. לאחר מכן הופכים בזהירות לדקה נוספת.
  • 8. על צלחת הגשה מניחים את תפוחי האדמה ומעל מניחים את דג הסלמון המטוגן. מקשטים בכוסברה ופטרוזיליה טרייה וכף אגוזים קצוצים.
  • 9. טיפ של אירמה: מומלץ להגיש עם כף ממלית אגוזי המלך (ללא התמרינדי) ואם יש מוסיפים מעט טרגון טרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully