- 1. בסכין חדה חורצים את עור הדג בקווים אלכסוניים.
-
- 2. מבשלים את תפוחי האדמה הקטנים במשך 7-8 דקות, עד שהם רכים אך לא מתפוררים.
-
- 3. אחרי הבישול מחממים מחבת ומטגנים את תפוחי האדמה בכף חמאה וכף שמן על אש בינונית. מוסיפים את 2 שיני השום, מתבלים וממשיכים לטגן עד להזהבה.
-
- 4. אחרי שתפוחי האדמה הזהיבו להוסיף רבע כוס יין למחבת ועל אש נמוכה לצמצם עד שהיין מסמיך מעט עם החמאה.
-
- 5. מחממים מחבת נוספת וכשזו חמה מוסיפים מעט שמן ומניחים את פילה הדג עם העור כלפי מטה ומטגנים בחמאה ובשמן.
-
- 6. מטגנים כ 3-4 דקות ואז מוסיפים את שארית היין.
-
- 7. מבשלים על להבה בינונית 3-4 דקות ובכל פעם מטפטפים עם כף מהרוטב שבמחבת על גבי הדג. לאחר מכן הופכים בזהירות לדקה נוספת.
-
- 8. על צלחת הגשה מניחים את תפוחי האדמה ומעל מניחים את דג הסלמון המטוגן. מקשטים בכוסברה ופטרוזיליה טרייה וכף אגוזים קצוצים.
-
- 9. טיפ של אירמה: מומלץ להגיש עם כף ממלית אגוזי המלך (ללא התמרינדי) ואם יש מוסיפים מעט טרגון טרי.