סביצ'ה דג ים עם "אחו בלאנקו"
השף אבי ביטון ממסעדת "אדורה" הנפלאה שבתל אביב מגיש מתכון קלאסי מחבל אנדלוסיה בספרד לסביצ'ה של דג ים המונח על קרם "אחו בלאנקו".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- לסביצ'ה:
- 200 גרם פילה מוסר טרי במיוחד
- לרוטב:
- 1/2 בצל סגול קטן
- 50 גרם שעועית שטוחה צעירה
- 3 כפות "בשר" עגבנייה
- 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים גס (אפשר בלי)
- 1/2 כפית צ'ילי יבש
- 2 כפות מיץ לימון
- 4 כפות שמן זית איכותי
- לקרם אחו בלאנקו:
- 100 גרם שקדים קלופים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים את הדג עם כל שאר רכיבי הרוטב.
- 2. טוחנים היטב את רכיבי הקרם ומגישים לצד הסביצה עם ענבים טריים.