- 1. חוצים את הכרוב ומוציאים את החלק המעובה בקצה העליון.
-
- 2. שוקלים את חצאי הכרוב.
-
- 3. פורסים את חצאי הכרוב לפרוסות דקות ומכניסים לקערה.
-
- 4. מוסיפים לקערה מלח גס בכמות של 2.5 גרם מלח לכל 100 גרם כרוב. לשים ומערבבים היטב את תערובת הכרוב ומחכים שעתיים, עד שהכרוב מתרכך ומוציא את מיציו.
-
- 5. אחרי כשעתיים דוחסים היטב לתוך צנצנת, עם הנוזלים, כך שהנוזלים יכסו את הכרוב.
-
-
- 6. בראש הצנצנת אפשר להוסיף משקולת או שורש סלרי, שישמרו על הכרוב מתחת לנוזלים. סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים בצד ל-10 ימים.
-
- 7. ביומיים-שלושה הראשונים נוצר בפנים לחץ של 2CO, לכן מומלץ לפתוח ולשחרר את הלחץ פעמיים ביום.
-
- 8. אחרי 10 ימים אפשר לאכול מהכרוב. אפשר להשאיר בצנצנת (הטעם משתבח עם הזמן), או להעביר לצנצנות קטנות יותר.