כרוב כבוש

מתכון קל להכנה

מתכון מאת: אורי מאיר-צ'יזיק, מערכת וואלה!
כרוב כבוש. צילום: אורי מאיר צ'זיק,
כרוב כבוש(צילום: צילום: אורי מאיר צ'זיק)

מצרכים

  • 1 כרוב
  • מלח
  • אם רוצים להכין לימון כבוש, מכינים בדיוק כמו הכרוב, רק עם לימונים פרוסים

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את הכרוב ומוציאים את החלק המעובה בקצה העליון.
  • 2. שוקלים את חצאי הכרוב.
  • 3. פורסים את חצאי הכרוב לפרוסות דקות ומכניסים לקערה.
  • 4. מוסיפים לקערה מלח גס בכמות של 2.5 גרם מלח לכל 100 גרם כרוב. לשים ומערבבים היטב את תערובת הכרוב ומחכים שעתיים, עד שהכרוב מתרכך ומוציא את מיציו.
  • 5. אחרי כשעתיים דוחסים היטב לתוך צנצנת, עם הנוזלים, כך שהנוזלים יכסו את הכרוב.
  • 6. בראש הצנצנת אפשר להוסיף משקולת או שורש סלרי, שישמרו על הכרוב מתחת לנוזלים. סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים בצד ל-10 ימים.
  • 7. ביומיים-שלושה הראשונים נוצר בפנים לחץ של 2CO, לכן מומלץ לפתוח ולשחרר את הלחץ פעמיים ביום.
  • 8. אחרי 10 ימים אפשר לאכול מהכרוב. אפשר להשאיר בצנצנת (הטעם משתבח עם הזמן), או להעביר לצנצנות קטנות יותר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully