וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף טריאקי בניחוח הדרים

מתכון מתוך ספרו של בועז בן זאב "שנה מתוקה כדבש"

מתכון מאת: בועז בן זאב, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות מירין
  • 3 כפות דבש הדרים
  • 2 ג'ינג'ר טרי מקולף
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 4 כרעי עוף חתוכים לקוביות בגודל ביס
  • 2 כפיות גרידת תפוז (מי שאוהב)

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את רוטב הסויה, מיץ התפוזים, המירין, הדבש, שמן השומשום והג'ינג'ר כשהוא חתוך לחתיכות קטנות.
  • 2. מכניסים את חתיכות העוף למרינדה (רצוי ללילה שלם).
  • 3. מחממים שמן בווק ומוסיפים את חתיכות העוף ללא המרינדה.
  • 5. מערבבים עד להשחמה ומוסיפים את המרינדה.
  • 6. מבשלים 5 דקות עם המרינדה על אש בינונית.
  • 7. מוציאים מהווק רק את העוף ומותירים את המרינדה לצמצום של כ-3 דקות נוספות
  • 8. מפזרים את חתיכות העוף מעל לסלט ירקות טרי וכרוטב מוסיפים את המרינדה או מגישים לצד אורז לבן. (מי שאוהב יכול להוסיף בשלב זה את גרידת התפוז מעל חתיכות העוף).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully