וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אצבעות שומשום מלוחות

עוגיות פריכות וממכרות, בסגנון הכעכים של עבאדי, אבל על בסיס חמאה. טעים כנשנוש עם גבינה לבנה, וגם עם הקפה של הבוקר

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

אצבעות שומשום של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
אצבעות שומשום של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • ל-20 אצבעות:
  • 250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח (עדיף קמח ייעודי לעוגיות)
  • 3 כפות זרעי שומשום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כף שמן זית
  • 3 כפות מים
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • זרעי שומשום

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון מעבדים את חומרי הבצק, מלבד המים, בפולסים. מגבשים את הפירורים שנוצרים לבצק, באמצעות הוספת המים. מצננים. לחילופין - אפשר להכין את הבצק בקערה, ללוש את החומרים לפירורים, ואז להוסיף את המים בהדרגה, רק עד שמתגבש בצק רך.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק וחותכים למקלות בגודל אצבע.
  • 3. מברישים את המקלות בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום.
  • 4. מסדרים על תבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים 20 דקות בתנור המחומם, עד שהבצק מזהיב קלות.
  • 5. מצננים ומאחסנים בצנצנת אטומה.
  • טיפ: כותשים מעט את השומשום לפני שמוסיפים אותו לבצק, כדי שטעמו יהיה עז יותר, או מחליפים את כף שמן הזית בכף טחינה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully