פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אצבעות שומשום מלוחות

      עוגיות פריכות וממכרות, בסגנון הכעכים של עבאדי, אבל על בסיס חמאה. טעים כנשנוש עם גבינה לבנה, וגם עם הקפה של הבוקר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אצבעות שומשום של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      אצבעות שומשום של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-20 אצבעות:
      • 250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח (עדיף קמח ייעודי לעוגיות)
      • 3 כפות זרעי שומשום
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • 100 גרם חמאה רכה
      • 1 כף שמן זית
      • 3 כפות מים
      • לציפוי:
      • 1 ביצה טרופה
      • זרעי שומשום

      אופן ההכנה

      • 1. במעבד מזון מעבדים את חומרי הבצק, מלבד המים, בפולסים. מגבשים את הפירורים שנוצרים לבצק, באמצעות הוספת המים. מצננים. לחילופין - אפשר להכין את הבצק בקערה, ללוש את החומרים לפירורים, ואז להוסיף את המים בהדרגה, רק עד שמתגבש בצק רך.
      • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק וחותכים למקלות בגודל אצבע.
      • 3. מברישים את המקלות בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום.
      • 4. מסדרים על תבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים 20 דקות בתנור המחומם, עד שהבצק מזהיב קלות.
      • 5. מצננים ומאחסנים בצנצנת אטומה.
      • טיפ: כותשים מעט את השומשום לפני שמוסיפים אותו לבצק, כדי שטעמו יהיה עז יותר, או מחליפים את כף שמן הזית בכף טחינה.

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -