- 1.שוטפים היטב את עלי התרד. בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח. לאחר הרתיחה מכבים את האש ומוסיפים את עלי התרד. מכסים את הסיר וממתינים כ-2-3 דקות. מסננים ומעבירים את עלי התרד למים עם קרח (על מנת לשמור על צבעם הירוק של העלים).
-
- 2.מסננים, מייבשים ומעבירים את עלי התרד למעבד מזון. מוסיפים צ'ילי, ג'ינג'ר ושן שום אחת, ומעבדים למחית חלקה.
-
- 3.ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים כמון ומערבבים מעט. מוסיפים את עלי הדפנה והבצל, ומטגנים עד שהבצל משחים. מוסיפים שום ואת קוביות העגבנייה, וממשיכים לטגן עד שהעגבניות מתרככות. מוסיפים זרעי כמון ופלפל, ומטגנים למשך דקה.
-
- 4.מוסיפים את מחית התרד ומעט מים (כחצי כוס), ומבשלים למשך 4-5 דקות. מוסיפים את אבקת הגראם מסאלה ומלח לפי הטעם ומערבבים.
-
- 5.מוסיפים את קוביות הפניר או הטופו, וממשיכים לבשל עד שהן מתרככות.
-
- 6.מגישים חם, מומלץ עם גבינת פניר מגוררת.
-
- מתכון להכנת גבינת פניר
-
- חומרים:
- 3 ליטר חלב עיזים דל שומן (עדיף 0%)
- מיץ מלימון אחד
-
-
- אופן ההכנה:
- 1.בסיר גדול מביאים את החלב לרתיחה. בעת הרתיחה, החלב מתחיל להקציף. כשזה קורה, חשוב להנמיך מיד את האש, ולהוסיף את מיץ הלימון.
-
- 2.מערבבים את החלב עם הלימון במשך 4-5 דקות, עד שגושי גבינה נפרדים מהמים.
-
- 3.בסיום הבישול יוצקים את הגבינה ואת הנוזלים לשקית בד וסוחטים היטב. תולים מעל לכיור את שקית הבד למשך כשעתיים, עד ששארית הנוזלים מתנקזים, והגבינה מתקררת.
-
- 4.מוציאים את גוש הגבינה וחותכים לקוביות.
-
- הערה: ניתן לטגן את קוביות הפניר עד קבלת מעטפת זהובה, ובגרסה זו לא צריך לבשל את גבינת הפניר עם התרד, אלא לשלב אותה במנה לאחר בישול התרד.