- 1. מבשלים תפוחי אדמה במים עד שיתרככו, מקלפים ומועכים כפירה ושמים בצד.
-
- 2. מעמידים על האש סיר עם כוס מים, שמן ומלח ומביאים לרתיחה.
-
- 3. לאחר הרתיחה מוסיפים סולת, מערבבים במזלג, ממתינים שכל המים יספגו, ומורידים מהאש.
-
- 4. מאחדים את הסולת ואת פירה תפוח האדמה לתערובת רכה ואחידה. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט קמח.
-
- 5. הכנת המלית: קוצצים בצל ומשחימים בשמן בסיר. קוצצים כוסברה, מוסיפים ומערבבים.
-
- 6. חותכים חזה עוף לחתיכות קטנות מאוד ומוסיפים יחד עם התבלינים. מערבבים. ממשיכים לבשל כ 15 דקות על אש נמוכה ומורידים מהאש.
-
- 7. קולפים וחותכים תפוחי אדמה ומטגנים בשמן. לאחר הטיגון חותכים אותם לחתיכות קטנות מאוד ומוסיפים לסיר. מוסיפים שקדים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
- 8. הכנת הרוטב:קוצצים בצל ומשחימים בשמן בסיר שטוח.
-
- 9. חותכים ירקות לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר. את הגזר מגרדים בפומפייה.
-
- 10. מוסיפים את שאר החומרים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
-
- 11. הכנת כדורי החובה עם המלית: יוצרים מהבצק כדור בגודל כדור פלאפל בינוני גדול. יוצרים גומחה בכדור. ממלאים את הגומחה במלית, בכמות של כף, סוגרים בעדינות ומניחים בצד. כך ממשיכים עם שאר הבצק.
-
- 12. מניחים את הכדורים בסיר עם רוטב בשכבה אחת, מכסים וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ 30 דקות נוספות עד לאידוי המים.