וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדות: לחם כורדי

מתכון מסורתי לקדות - לחם כורדי על הטאבון אשר מגיע בשלל מילויים

מתכון מאת: תמר יוסף, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם בימוי: בת גולן עריכה: רן צימט

מצרכים למתכון

  • -6-8 יחידות:
  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • חצי כוס שמן
  • כף סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים
  • כפית שטוחה של מלח
  • מילוי
  • הקדות המסורתיות ממולאות בסוכר + מרגרינה (בערך כפית סוכר בכל אחת). ניתן לגוון ולמלא בגבינת בקר, גבינת צאן, דבש ועוד. במתכון הבשרי ניתן להוסיף בשר קצוץ/טחון - בקר, כבש (מתובל לפי טעם).

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לקערה את כל המצרכים היבשים ומערבבים היטב.
  • 2. לאחר מכן מכניסים לקערה את הנוזלים – קודם כל את השמן ולאחר מכן את המים.
  • 3. לשים היטב עד שהעיסה נפרדת מדפנות הקערה ונוצר בצק חלק ולא דביק.
  • 4. מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח כ-20 דקות. לאחר מכן קורצים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים אותם (כל אחד בגודל ובצורה שהוא בוחר).
  • 5. מוסיפים את המילוי שנבחר ואוטמים היטב את הבצק בקצוות.
  • 6. מניחים על הטאבון ואופים עד להשחמת הבצק.
  • מתכון לקדות: לחם כורדי

  • פיתות 100% קמח מלא

  • יפרח - עלי גפן עם אורז ובשר

  • קובה במיה כורדית

  • פיתות ממולאות: מתכון לפיתה במילוי תרד ובצל

  • פוקצ'ה ענבים ותאנים

  • לחמניות סוכר וקינמון

  • מאפה קשרים שום ומוצרלה

  • לחם שטוח בסגנון גאורגי

  • קרקר זרעי פשתן ושקדים

  • מאפה נתלש של לחמניות כוסמין

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • לחמניות באן

  • כריך פוקצ'ה משפחתי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully