קדות: לחם כורדי
מתכון מסורתי לקדות - לחם כורדי על הטאבון אשר מגיע בשלל מילויים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- -6-8 יחידות:
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- חצי כוס שמן
- כף סוכר
- 2 כוסות מים פושרים
- כפית שטוחה של מלח
- מילוי
- הקדות המסורתיות ממולאות בסוכר + מרגרינה (בערך כפית סוכר בכל אחת). ניתן לגוון ולמלא בגבינת בקר, גבינת צאן, דבש ועוד. במתכון הבשרי ניתן להוסיף בשר קצוץ/טחון - בקר, כבש (מתובל לפי טעם).
אופן ההכנה
- 1. מכניסים לקערה את כל המצרכים היבשים ומערבבים היטב.
- 2. לאחר מכן מכניסים לקערה את הנוזלים קודם כל את השמן ולאחר מכן את המים.
- 3. לשים היטב עד שהעיסה נפרדת מדפנות הקערה ונוצר בצק חלק ולא דביק.
- 4. מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח כ-20 דקות. לאחר מכן קורצים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים אותם (כל אחד בגודל ובצורה שהוא בוחר).
- 5. מוסיפים את המילוי שנבחר ואוטמים היטב את הבצק בקצוות.
- 6. מניחים על הטאבון ואופים עד להשחמת הבצק.