וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרפעלך במלית עוף אסייתית

קרפעלך אסייאתיים מפתיעים של מסעדת סנדר

מתכון מאת: זמי שרייבר, מערכת וואלה

קרפעלך עוף אסייאתי של מסעדת סנדר. אפיק גבאי
קרפעלך עוף אסייאתי של מסעדת סנדר

מצרכים למתכון

  • לבצק (ל-50-70 יחידות):
  • 1 קילו קמח
  • תפוח אדמה גדול שבושל כ-40 דקות לריכוך ונמעך למחית
  • 5 ביצים
  • מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • לבישול:
  • מים
  • למלית האסייאתית:
  • לכ-50 יחידות:
  • 100 גרם חזה עוף טחון
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • רבע כפית אבקת צ'ילי
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • לבצק:
  • 1. מערבבים בקערה את חומרי הבצק, עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
  • 2. מרדדים על משטח מקומח, ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. במרכזו של כל עיגול שמים כפית עד כפית וחצי מילוי (מתכונים למליות בהמשך הכתבה), וסוגרים בזהירות בעזרת לחיצות קלות בקצוות הבצק.
  • 3. מבשלים את הקרפלעך כ-15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן. מגישים בתוך מרק עוף צח, או אחרי שעברו טיגון בשמן עמוק.
  • להכנת המלית:
  • 1. מטגנים את חזה העוף במעט שמן, כ-2-3 דקות.
  • 2. מוסיפים את יתר החומרים ומטגנים כדקה, תוך כדי ערבוב.
  • 3. הקרפלעך ממולאים במלית הזו מומלץ לטגן בשמן עמוק, ולהגיש לצד רוטב סויה או חזרת אדומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully