סלט קולורבי צלוי ותפוחים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- -6 מנות:
- 3 קולורבי גדולים
- 2 תפוחי עץ גרנד סמיט
- 2 בצלים סגולים
- 1/2 צרור טימין
- מיץ מלימון 1
- 1 כף דבש
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1.מחממים תנור ל-180 מעלות,
- 2.קולפים את הקולורבי, חוצים ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מערבבים עם שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. מעבירים לקערה חסינת אש ומסדרים בשכבה אחת.
- 3.אופים בלי כיסוי כ-25 דקות, עד השחמה קלה.
- 4.מוציאים לתפוחים את הליבה וקולפים. חוצים ופורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ.
- 5.במחבת גדולה מחממים כף שמן זית, ומקפיצים את התפוחים עד שהם מזהיבים ומתרככים מעט (כ-5 דקות).
- 6.קוצצים את הבצל דק ומפרידים את עלי הטימין מהגבעולים.
- 7.מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה, מתבלים ומגישים.