מיונז טעים וביתי בלי חומרים משמרים
בשביל מיונז מוצלח לא צריך לצאת מהבית, או לקנות בחנות. אורלי פלאי ברונשטיין מראה לכם כיצד להכין מיונז ביתי טעים, בלי שום חומרים משמרים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
ל-2 כוסות מיונז:
- 2חלמונים
- 1כפיתחרדל דיז'ון
- 1כףמיץ לימון סחוט טרי
- ¼1 כוסותשמן צמחי נייטרלי בטעמו
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מיונז טעים וביתי בלי חומרים משמרים?
- 1מערבלים חלמונים, חרדל, מלח, פלפל ולימון בבלנדר, בלנדר מוט או במעבד מזון לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- 2מזלפים פנימה את השמן בזילוף עדין ועקבי עד שמתקבל מיונז מבריק.
- 3מכסים ושומרים במקרר. חייבים להשתמש במיונז תוך יומיים (שימו לב שהוא לא נשמר יותר מיומיים כי אין בו חומרים משמרים).
- 4גיוונים ומתכוני המשך: להכנת איולי - מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומחליפים לפחות חצי מכמות השמן בשמן זית. אם שמן הזית עדין אפשר להחליף את כל כמות השמן הרגיל בשמן זית. להכנת צ'ילי מיונז - מוסיפים 1/2 פלפל צ'ילי אדום. להכנת סלט טונה - מוסיפים 2 כפות מיונז ביתי לקופסת טונה מסוננת ומוסיפים כף צלפים ו-או קוביות של 2 מלפפונים חמוצים קטנים. להכנת סלט ביצים - מוסיפים 2 כפות מיונז ביתי ל-4 ביצים מבושלות ומעוכות במזלג, מוסיפים בצל ירוק ופרוסות של מלפפונים חמוצים.