מתכונים חמים

שניצל דלעת על קרם כרובית

שניצל מפרוסות דלעת, שאותו מניחים על קרם כרובית מעודן

מתכון מאת: אמיר קרונברג ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

(צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 1/2 קילו דלעת טרייה ומוצקה
  • 2 ראשי כרובית בינונים
  • 3 שיני שום
  • 1 שקית פירורי לחם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן עירית קצוצה
  • 1 ליטר שמן לטיגון
  • 1/4 ליטר חלב
  • 1 כף מלח
  • פלפל
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה (אפשר להחליף ביוגורט/ חלב קוקוס)
  • 2 כפות קמח
  • 2 ביצים
  • לקישוט:
  • 1 מיכל יוגורט
  • חופן עלי רוקט
  • 2 פלחי לימון
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1.מנקים מקלפים וחותכים את הדלעת לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מכניסים לסיר, מוסיפים מלח, פלפל וחלב, ומבשלים כרבע שעה. מקפידים שהדלעת לא תתרכך מדי. מסננים ומקררים.
  • 2.מנקים את הכרובית ומפרקים אותה לפרחים קטנים. מכניסים לסיר אחר, מוסיפים שום ומבשלים בכ-2 ליטר מים, כחצי שעה, עד לריכוך מלא.
  • 3.מתבלים את פירורי הלחם בפטרוזיליה, כוסברה ועירית, מלח ופלפל.
  • 4.מסננים את הכרובית וטוחנים במעבד ידני, יחד עם מלח, פלפל ושמנת, עד שנוצרת מחית חלקה.
  • 5.מחממים שמן במחבת גדולה. מצפים את פרוסות הדלעת כמו שניצל - בקמח, ביצה טרופה ופירורי לחם מתובלים בעשבי תיבול קצוצים. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
  • 6.מרכיבים את המנה:יוצקים על כל צלחת מעט מקרם הכרובית. מסדרים את השניצלים על הקרם. מפזרים מסביב מעט יוגורט ועלי רוקט, פלח לימון וזילוף של שמן זית.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully