שניצל דלעת על קרם כרובית

שניצל מפרוסות דלעת, שאותו מניחים על קרם כרובית מעודן

מתכון מאת: אמיר קרונברג, מערכת וואלה!
(צילום: צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי)

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 1/2 קילו דלעת טרייה ומוצקה
  • 2 ראשי כרובית בינונים
  • 3 שיני שום
  • 1 שקית פירורי לחם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן עירית קצוצה
  • 1 ליטר שמן לטיגון
  • 1/4 ליטר חלב
  • 1 כף מלח
  • פלפל
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה (אפשר להחליף ביוגורט/ חלב קוקוס)
  • 2 כפות קמח
  • 2 ביצים
  • לקישוט:
  • 1 מיכל יוגורט
  • חופן עלי רוקט
  • 2 פלחי לימון
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1.מנקים מקלפים וחותכים את הדלעת לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מכניסים לסיר, מוסיפים מלח, פלפל וחלב, ומבשלים כרבע שעה. מקפידים שהדלעת לא תתרכך מדי. מסננים ומקררים.
  • 2.מנקים את הכרובית ומפרקים אותה לפרחים קטנים. מכניסים לסיר אחר, מוסיפים שום ומבשלים בכ-2 ליטר מים, כחצי שעה, עד לריכוך מלא.
  • 3.מתבלים את פירורי הלחם בפטרוזיליה, כוסברה ועירית, מלח ופלפל.
  • 4.מסננים את הכרובית וטוחנים במעבד ידני, יחד עם מלח, פלפל ושמנת, עד שנוצרת מחית חלקה.
  • 5.מחממים שמן במחבת גדולה. מצפים את פרוסות הדלעת כמו שניצל - בקמח, ביצה טרופה ופירורי לחם מתובלים בעשבי תיבול קצוצים. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
  • 6.מרכיבים את המנה:יוצקים על כל צלחת מעט מקרם הכרובית. מסדרים את השניצלים על הקרם. מפזרים מסביב מעט יוגורט ועלי רוקט, פלח לימון וזילוף של שמן זית.
  • מתכון: שניצל דלעת על קרם כרובית

  • דלעת צלוייה במרווה, רוקט, ריקוטה באפולו, זרעי דלעת, מרמלדת אתרוגים בזעפרן

  • אנטיפסטי חציל

  • גראטן קולרבי ותפוחי אדמה

  • שעועית ירוקה

  • סלט חם של ארטישוק וזיתים

  • מרק ירקות וזעתר טרי

  • אנטיפסטי קישואים

  • המבורגר בלחמניה וחמוצים מהירים

  • לביבות ירקות ופטה

  • סלט פסטה איטלקי

  • סלט עדשים שחורות ובטטה

  • תבשיל תרד ביוגורט חם

  • אנטיפסטי סלק

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully