- 1. מתחילים בהכנת הבצק הפריך. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והחמאה עד שהופכים לפירורים. תוך כדי ערבוב במהירות איטית מוסיפים את המים, המלח והסוכר.
-
- 2. מוסיפים את החלמון מערבבים עד שנוצר בצק אחיד.
-
- 3. מכדררים את הבצק, משטחים אותו לעובי 2 ס"מ, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.
-
- 4. מכינים את האגסים. שמים בסיר את המים והסוכר. מרוקנים את תוכן מקל הווניל לסיר ומכניסים גם את המקל עצמו.
-
- 5. מרתיחים. מקלפים את האגסים, חוצים ומרוקנים את הליבה. מכניסים אותם לסיר ומבשלים ברתיחה קלה עד שסכין, הננעץ באגס, חודר אותו בקלות.
-
- 6. מכניסים למקרר עד הרכבת המנה.
-
- 7. מכינים קרם שקדים. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב את החמאה, הסוכר ואבקת השקדים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך כדי ערבוב במהירות בינונית. ממשיכים לערבב ומוסיפים את הקמח ולאחר מכן את הרום. מניחים במקרר.
-
- 8. להכנת הקלתית- מרדדים בצק פריך לעיגול בעובי 3 מ"מ ומרפדים את התבנית כך שהבצק מכסה את כל התחתית והדפנות.
-
- 9. מורחים את קרם השקדים בעזרת מרית על גבי הקלתית בצורה אחידה עד גובה שלושת רבעי התבנית (אם נותר קרם שקדים, ניתן לשמור אותו במקרר בקופסא לשימוש עתידי).
-
- 10. פורסים את האגסים דק ומשאירים את הפרוסות מקובצות בצורת מניפה. מניחים את האגסים על גבי קרם השקדים בצורת פרח (כמו בתמונה) ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את הטארט לאפייה. אופים כחצי שעה.
-
- 11. הטארט מוכן כאשר הקלתית וקרם השקדים בצבע חום ובנוסף קרם השקדים יציב למגע.