וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט בורדאלו

טארט העשוי קרם שקדים ואגסים מבושלים, האפויים בבצק פריך

מתכון מאת: מאפיית נומילי פוטיסרי, מערכת וואלה

מתכוני אגסים.
מתכוני אגסים

מצרכים למתכון

  • לתבנית בקוטר 22 ס"מ
  • מרכיבים לבצק פריך:
  • 250 גרם קמח
  • 125 גרם חמאה
  • 5 גרם מלח
  • 25 גרם סוכר לבן
  • 1 חלמון
  • 50 מ"ל מים
  • מרכיבים לקרם שקדים:
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 100 גרם שקדים טחונים דק (אבקת שקדים)
  • 100 גרם ביצים (2 ביצים בטמפרטורת החדר)
  • 25 גרם קמח לבן
  • 10 מ"ל רום
  • מרכיבים לאגסים מבושלים:
  • 3 אגסים
  • 500 מ"ל מים
  • 250 גרם סוכר לבן
  • חצי מקל וניל

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים בהכנת הבצק הפריך. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והחמאה עד שהופכים לפירורים. תוך כדי ערבוב במהירות איטית מוסיפים את המים, המלח והסוכר.
  • 2. מוסיפים את החלמון מערבבים עד שנוצר בצק אחיד.
  • 3. מכדררים את הבצק, משטחים אותו לעובי 2 ס"מ, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.
  • 4. מכינים את האגסים. שמים בסיר את המים והסוכר. מרוקנים את תוכן מקל הווניל לסיר ומכניסים גם את המקל עצמו.
  • 5. מרתיחים. מקלפים את האגסים, חוצים ומרוקנים את הליבה. מכניסים אותם לסיר ומבשלים ברתיחה קלה עד שסכין, הננעץ באגס, חודר אותו בקלות.
  • 6. מכניסים למקרר עד הרכבת המנה.
  • 7. מכינים קרם שקדים. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב את החמאה, הסוכר ואבקת השקדים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך כדי ערבוב במהירות בינונית. ממשיכים לערבב ומוסיפים את הקמח ולאחר מכן את הרום. מניחים במקרר.
  • 8. להכנת הקלתית- מרדדים בצק פריך לעיגול בעובי 3 מ"מ ומרפדים את התבנית כך שהבצק מכסה את כל התחתית והדפנות.
  • 9. מורחים את קרם השקדים בעזרת מרית על גבי הקלתית בצורה אחידה עד גובה שלושת רבעי התבנית (אם נותר קרם שקדים, ניתן לשמור אותו במקרר בקופסא לשימוש עתידי).
  • 10. פורסים את האגסים דק ומשאירים את הפרוסות מקובצות בצורת מניפה. מניחים את האגסים על גבי קרם השקדים בצורת פרח (כמו בתמונה) ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את הטארט לאפייה. אופים כחצי שעה.
  • 11. הטארט מוכן כאשר הקלתית וקרם השקדים בצבע חום ובנוסף קרם השקדים יציב למגע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully